540 gün ücretli öğretmenlik yapana kadro geliyor! İşte 5 yılını dolduranlar öğretmenler için şartlar

Meslekler arasında en kutsal vazifelerden birisi olan öğretmenlik, Covid-19 döneminde pandemi etkisinde kalmış ve oldukça zor bir döneme girilmiştir. Senelerce ücretli öğretmenlik yapanlar ise kadroya girmesi konusunda o mutlu haberi beklemektedir. İşte, ücretli öğretmenlik konusunda son bilgiler…

Türkiye Ücretli Öğretmenler Platformu üyeleri, ücretli öğretmenlere kadro konusunda bir kez daha birleşerek etkinlik düzenledi. Milli Eğitim’in maaşsız öğretmenleri olduğunu söyleyen Türkiye Ücretli Öğretmenler Platformu üyeleri, kendilerinin devletin gizli kahramanı olduklarını her an her yerde ve mevki seçmeden yurdun en ücra köşelerinde öğretmen açığını kapatan kötü gün dostu, aynı görevi yapmasına rağmen kadrolu arkadaşlarının 3’te biri maaşına denk gelen ücretle çalışan fedakar eğitimciler olduklarını dile getirdiler.

En kutsal sayılan meslekler arasında yer alan öğretmenlik görevini yerine getirmek için çeşitli sınıflandırmalar mevcuttur. Ücretli, sözleşmeli ve kadrolu olmak üzere üçe ayrılmaktadır. Ücretli öğretmenlik hem zor hem de diğer kategorilere oranla oldukça düşük maaş almaktadır. Çalıştıkları saat başında ücretlendirirler.

Ücretli öğretmenlik yapan kişilerin haklarını korumak adına sendika temsilcileri ve milletvekilleri ile görüşme sağlanmıştır. Ancak yapılan görüşmelerde şu ana kadar bir anlaşmamaya varılmamıştır. Önceki seneler ücretli öğretmenlik yapan kişiler KPSS’den taban puanı sağlayarak mülakata girdikten sonra MEB kadrolarında öğretmen olarak atanmıştır. Son zamanlarda ise bu konunun yeniden olması istenmektedir.

540 gün ücretli öğretmenlik yapana kadro geliyor! İşte 5 yılını dolduranlar öğretmenler için şartlar

5 Yıl (540 Gün) Ücretli Öğretmenlik Yapana Kadro

Ücretli öğretmenlik yapanlar kendilerine hak tanınması adına çeşitli yolları sık sık denemiştir. 2022 yılında ücretli öğretmenlik yapan kişilerin ders saat ücretleri 28 TL’dir. KPSS’den yeterli puanı alamayan ya da atanamayan öğretmenler ücretli öğretmenlik yapmak zorunda kalmıştır.

Önceki senelerde gerekli şartları sağlayan birçok ücretli öğretmen, kadroya dahil edilmişti. 2022 yılında ise bu durumun olup olmadığı birçok öğretmen tarafından takip edilmektedir. Bu konu hakkında gerekli çalışmalar yapılsa da herhangi bir açıklama yapılmamıştır.

540 gün boyunca sigorta primi ödenmiş öğretmenler, KPSS sınavından taban puanı almış olan ücretli öğretmenler sözleşmeli öğretmen olarak atanmıştır.

540 gün ücretli öğretmenlik yapana kadro geliyor! İşte 5 yılını dolduranlar öğretmenler için şartlar - Resim : 2

2018 yılında ücretli öğretmenlik yapan 5 bin kişi sözleşmeli öğretmen olarak atanmıştır. Son zamanlarda ücretli öğretmenlik yapan kişiler kadro alımını beklemeye başlamıştır. Ücretli öğretmenlikte alınan kazançlar maalesef diğer öğretmenlikte maaşlara göre oldukça düşüktür.

En son çıkan haberlere göre birçok ücretli öğretmen, atama beklemektedir. Bunun için birçok yerden seslerini duyurmaya çalışan ücretli öğretmenler sevinçli haberi duymak istemektedir. 2022 yılında ücretli öğretmenlerin ders saatlik ücretleri 28.01 TL olmaktadır. 30 saat derse giren bir öğretmen aylık 3.300 TL maaş almaktadır.

540 gün ücretli öğretmenlik yapana kadro geliyor! İşte 5 yılını dolduranlar öğretmenler için şartlar ile ilgili etiketler sözleşmeli öğretmenlik ücretli öğretmenlik kadro
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.