500 yıllık tarihi Kapalı Çarşı'da çıkan yangında göz gözü görmedi! Yanındaki dükkanlara da sıçradı

Bursa'da İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in ziyaret ettiği 500 yıllık tarihi Koza Han ve Kapalı Çarşı'da çıkan yangında dumandan zehirlenen 3 kişi hastaneye kaldırıldı.

Bursa'da 500 yıllık ipekçiler çarşısı bulunan tarihi Koza Han'ın taç kapısına bitişik bulunan döner büfesinde aşırı yüklenme sebebiyle elektrik tesisatında yangın çıktı. Kısa sürede yangın 3 dükkana daha sıçradı.

 500 yıllık tarihi Kapalı Çarşı'da çıkan yangında göz gözü görmedi! Yanındaki dükkanlara da sıçradı

TAİRİHİ KOZA HAN'DAN DUMANLAR VE ALEVLER YÜKSELDİ

Koza Han'dan yükselen dumanlar herkesin yüreğini ağzına getirdi. Duman nedeniyle bir anda çarşı içerisinde göz gözü görmez olurken alevlere müdahale eden 3 esnaf dumandan zehirlendi.

500 yıllık tarihi Kapalı Çarşı'da çıkan yangında göz gözü görmedi! Yanındaki dükkanlara da sıçradı - Resim : 2


3 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

112 ekiplerinin Kozahan içerisinde nefessiz kaldığı için müdahale ettiği Kamil Tekin isimli tezgahtar ve diğer iki esnaf ambulans ile Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

500 yıllık tarihi Kapalı Çarşı'da çıkan yangında göz gözü görmedi! Yanındaki dükkanlara da sıçradı - Resim : 3

ESNAF İLE İTFAİYE EKİPLERİ ARASINDA GERGİNLİK

Hafta sonu münasebetiyle çarşı içerisinde yaşanan yaya trafiği sebebiyle itfaiye ekipleri yangına müdahale etmekte zorlandı. Zaman zaman itfaiye ekipleri ile esnaf arasında tartışma yaşandı. İtfaiye ekiplerinde müdahalesiyle yangın söndürüldü. Kargaşanın da yaşandığı yangın ile ilgili tahkikat başlatıldı.

500 yıllık tarihi Kapalı Çarşı'da çıkan yangında göz gözü görmedi! Yanındaki dükkanlara da sıçradı - Resim : 4


1955 YILINDA 300 DÜKKAN KÜLE DÖNMÜŞTÜ

2008 yılında İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, eşi Edinburg Dükü Prens Philip'in ziyaret ettiği Kozahan ve Kapalı Çarşı'da 1955 yılında Medrese Pasajındaki bir cilt atölyesinde başlayan yangın ile çarşı içerisindeki 300 dükkan küle dönmüş, Kapalı Çarşı yerle bir olmuştu.

500 yıllık tarihi Kapalı Çarşı'da çıkan yangında göz gözü görmedi! Yanındaki dükkanlara da sıçradı - Resim : 5

(İHA)

500 yıllık tarihi Kapalı Çarşı'da çıkan yangında göz gözü görmedi! Yanındaki dükkanlara da sıçradı ile ilgili etiketler Bursa Yangın ipekçiler çarşısı Koza Han kapalı çarşı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.