500 metrekarelik dev ekranda "Miras"ı izleyecekler... / VİDEO

Kentsel dönüşüm çalışmalarında örnek projelere imza atan Konya Meram Belediyesi, “Miras” adlı görsel bir şölenle kentin 1000 yıllık geçmişini gelecekle buluşturmaya hazırlanıyor...

10 Eylül Pazar günü Saat 20:30’da Şükran Mahallesi Sırçalı Medrese karşısında düzenleyecekleri Miras adlı görsel şölene tüm Konyalıları davet eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkı ve destekleriyle hazırladığımız programda, 600 metrekare sahnede, 500 metrekare dev ekranda, 3D video mapping şovları, koreografik dans gösterileri, drama ve sahne sanatlarının buluştuğu multidisipliner formatla; Türklerin Orta Asya’dan Anadolu’ya gelişlerinin anlatımıyla başlayan, Konya, Meram ve kentsel dönüşüm yapılacak olan bölgedeki pek çok anlam ve eserler, geleneğimizdeki anlamlarla buluşturularak bazen bir dervişin dilinden bir emanet, kimi zaman bir sultandan miras edilmiş ve farklı sahne ve dijital sanat modelleri ve yöntemleri kullanılarak yaklaşık 60 dakikalık performans hazırlandı. Geçmişi ihya ile geleceği inşa için çıkılan bu yolda, Konya'nın 1000 yıllık tarihini izlemeye tüm halkımız davetlidir” dedi.

MAPPİNG ŞOV GÖSTERİLERİ

Programın yapılacağı bölge; eski yapıların üzerine lazer ışıklandırmayla o binanın yıkılması ve yeni görüntüsünün yapılmasıyla mapping şov gösterileriyle müthiş bir görsel şölene ev sahipliği yapacak. Programın sonunda Şükran Mahallesi’nde yapılacak projenin üç boyutlu tasarımlarının gösterileceği bir çalışma yer alacak.

#MİRASIMMERAM

Meram Belediyesi, Miras’ın fragmanını #MirasımMeramhashtag’iyle sosyal medyadan paylaştı. Filmi kısa sürede on binlerce kişi izledi.

500 metrekarelik dev ekranda "Miras"ı izleyecekler... / VİDEO ile ilgili etiketler Konya Meram miras
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.