50 kuruşluk ekmek zammı geri alındı

Edirne'de fırıncılar tarafından 6 Kasım'da ekmeğe 50 kuruş zam kararı alınmıştı. Ancak, yoğun tepkiler üzerine fırıncılar geri adım atmak zorunda kaldı. 2 liraya çıkartılan ekmek fiyatı yeniden 1 lira 50 kuruşa indirildi.

Edirne Fırıncılar Derneği Başkanı Yılmaz Cambaz, zammın geri alınmasına ilişken olarak açılamalarda bulundu.

6 Kasım'da ekmek fiyatlarına zam yapıldığını anımsatan Cambaz, şunları söyledi:

"Bizler Edirne fırıncıları olarak kepenklerimizi kapatmamak için başvurduk. Ayrıca şehrimizdeki alt gelir grubunun yoğun olarak yaşadığı Kıyık bölgesinde yaşayan vatandaşlar için bu süreçte fiyat geçişi olmadığı gibi 1.25 ve 1.50 TL olarak satışa devam edilmiştir.”

50 kuruşluk ekmek zammı geri alındı

Girdi maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle zam yapmakta haklı olduklarını savunan Cambaz, “Bugün Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın daveti üzerine toplanmış olup konu ile ilgili bir uzlaşmaya varılmıştır. Tabii bizi burada en çok zora sokan bağlı bulunduğumuz ticaret odası ve esnaf odasıdır. Esnafının yanında durmayan iki tane başkan devamlı bizi kötülediler. Bunun neticesinde bizi halkla, devletle karşı karşıya bıraktılar. Ama dediğimiz gibi biz girdi maliyetlerimizden dolayı bu olayda haklıydık.” diye konuştu.

"BU FIRINCILARIN SON FEDAKARLIĞIDIR"

Cambaz sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Halkımızla karşı karşıya geldik, devletimizle karşı karşıya geldik. Oda başkanlarımız bu süreçte kesinlikle üyelerimizin arkasında durmamıştır. Biz devletimize, milletimize bağlı esnaf olarak, bugün itibariyle son bir fedakarlığa giriyoruz. Bugün itibariyle ekmek tekrar eski fiyatına dönmüştür. Dediğimiz gibi bu fırıncıların son fedakarlığıdır”

50 kuruşluk ekmek zammı geri alındı ile ilgili etiketler Edirne ekmek Yılmaz Cambaz
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.