50 korona vakası birden çıktı mahalle kapatıldı

Kayseri'nin bir mahallesinde 50 kişide koronavirüs ortaya çıkması üzerine mahalle dört bir yandan kapatıldı. Erzincan ve Tokat'ta da iki köy karantinaya alındı.

Kayseri’nin Tomarza İlçesine bağlı Pusatlı Mahallesinde koronavirüs vakalarının artması nedeni ile mahalle 10 gün boyunca karantina alındı.

900 civarında nüfusu olan Pusatlı Mahallesinde yapılan testler sonucunda, 50 kişinin pozitif vaka görülmesi sebebiyle mahallenin dört bir yanında ana yollar ve tali yollar Tomarza Belediyesine ait iş makineleri yardımı ile toprak dökülerek kapatıldı.

50 korona vakası birden çıktı mahalle kapatıldı

Tomarza İlçe Jandarma ekipleri ise mahallenin girişinde nöbet tutmaya başladı. Ayrıca mahalle camisinin hoparlöründen anons edilerek vatandaşın evlerinden 10 gün boyunca çıkmamaları istenerek, çıkanlar hakkında ise adli ve idari para cezasının uygulanacağı duyuruldu.

ERZİNCAN'DA BİR KÖY KARANTİNADA

Erzincan merkeze bağlı Günebakan köyü, koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 10 gün süreyle karantinaya alındı. Köye giriş çıkışlar yasaklandı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Günebakan köyünde pozitif vaka sayısında artış görüldüğünden korona virüsle mücadele tedbirleri kapsamında köyün 13.03.2021 tarihi itibari ile 10 gün süre ile giriş-çıkışlarına yasaklama getirilerek karantina altına alınmasına, belirtilen esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri uyarınca alınan kararın eksiksiz uygulanması, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.” denildi.

TOKAT'TA BİR KÖY KARANTİNADA

Öte yandan Tokat’ın Niksar ilçesinde koronavirüs vakalarının artış gösterdiği 1 köy karantinaya alınırken, 2 köyde karantina süresi uzatıldı.

Niksar İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nca koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle Arpaören köyünde 10 gün süreyle karantina uygulamasına karar verildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada karantina uygulamasının 14 Mart 2021 tarihinde saat 21.00’den geçerli olmak üzere 10 gün süre ile uygulanacağı bildirildi.

Ayrıca Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Terzioğlu ile Çayköy’de karantina süresinin 5 gün süreyle karantina süresinin uzatılmasına karar verildi. (İHA)

50 korona vakası birden çıktı mahalle kapatıldı ile ilgili etiketler Karantina kapatma kovid SARSCoV2
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.