5 yıllık hasret bitti, EURO 2020 yarın İtalya-Türkiye maçıyla başlıyor

EURO 2020'de geri sayım sona erdi, artık gözler İtalya ile Türkiye arasında yarın Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanacak açılış maçına çevrildi. 11 farklı ülkede düzenlenecek turnuvada A Milli Takım İtalya, Galler ve Azerbaycan'la birlikte A Grubu'nda bulunuyor. 31 gün sürecek futbol şöleninde 24 ülke yer alıyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yaza ertelenen 16. Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) yarın başlıyor. Futbolseverlerin 5 yıldır hasretle beklediği, 31 gün sürecek ve 51 maça sahne olacak turnuvada, 24 milli takım mücadele edecek. EURO 2020'nin açılış maçında Türkiye ile İtalya karşılaşacak. Roma Olimpiyat Stadı'ndaki müsabaka, yarın TSİ 22.00'de başlayacak. Şampiyonanın yarı finalleri ve finali ise Londra'daki Wembley Stadı'nda oynanacak.

İlk kez 2'de fazla ülkenin ev sahipliği yapacağı turnuva, 11 farklı ülkede düzenlenecek. Roma, Londra, Amsterdam, Kopenhag, Bakü, Bükreş, Budapeşte, Saint Petersburg, Münih, Sevilla ve  Glasgow maçlara ev sahipliği yapacak.

Tam kapasiteyle hizmet vermeye hazırlanan Budapeşte'deki Puskas Arena dışındaki statlara, ülkelerdeki koronavirüs tedbirleri doğrultusunda sınırlı sayıda seyirci alınacak. Diğer statların tribünleri, ülkelere göre yüzde 20 ila 50 oranında dolacak.

Takımlar, 4'erli 6 gruba ayrılacak. Gruplarını ilk 2 sırada bitirenler ve en iyi 3. kontenjanından 4 ekip, son 16 turuna yükselecek. Eleme turları, tek karşılaşma üzerinden oynanacak.

A GRUBU: Roma (Roma Olimpiyat Stadı), Bakü (Bakü Olimpiyat Stadı)

B GRUBU: Saint Petersburg (Saint Petersburg Stadı), Kopenhag (Parken Stadı)

C GRUBU: Amsterdam (Johan Cruyff Arena), Bükreş (Romanya Ulusal Stadı)

D GRUBU: Londra (Wembley Stadı), Glasgow (Hampden Park)

E GRUBU: Sevilla (La Cartuja Stadı), Saint Petersburg (Saint Petersburg Stadı)

F GRUBU: Münih (Allianz Arena), Budapeşte (Puskas Arena)

5 yıllık hasret bitti, EURO 2020 yarın İtalya-Türkiye maçıyla başlıyor

TÜRKİYE'DEN TEK HAKEM CÜNEYT ÇAKIR 

EURO 2020 için görevlendirilen 18 hakem arasında, 2012 ve 2016'daki şampiyonalarda da maç yöneten Cüneyt Çakır da yer aldı. UEFA ile CONMEBOL iş birliği anlaşmasındaki değişim programının parçası olarak ilk kez bir Güney Amerikalı bir hakem Avrupa Şampiyonası'nda görev yapacak: Arjantinli Fernando Rapallini.

Fransız Stephanie Frappart ise Avrupa Erkekler Futbol Şampiyonası'nda görev alacak ilk kadın hakem olacak. Frappart, 4. hakem veya yedek yardımcı hakem olarak atanacak.

Salgın ve karantina süreleri nedeniyle takımların olumsuz etkilenmemesi ve şampiyonanın sürekliliğinin sağlanabilmesi adına kadrodaki oyuncu sayısı 26'ya yükseltildi.

TÜRKİYE 5. KEZ AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI'NDA

A Milli Takım, 1996, 2008 ve 2016'da Fatih Terim, 2000'de de Mustafa Denizli yönetiminde finallerde sahaya çıktı. Ay-yıldızlılar ilk kez Şenol Güneş yönetiminde Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek.

1996'da İngiltere'nin düzenlediği şampiyonada, gruptaki 3 maçını gol atamadan, yenilgiyle tamamlayarak elenen Türkiye, 2000 yılında Hollanda ve Belçika'nın ortaklaşa düzenledikleri finallerde ise gruptan çıkıp, çeyrek finalde Portekiz'e yenilerek, organizasyona veda etti.

Ay-yıldızlı ekip, Fatih Terim yönetiminde katıldığı EURO 2008'de ise büyük bir başarıya imza atarak, yarı finale kadar yükseldi. Almanya'ya 3-2 yenilen Türkiye, Avrupa Şampiyonaları tarihindeki en iyi dereceye imza attı. Milli Takım, 2016'da Fransa'da düzenlenen turnuvada ise grup maçlarını 3 puanla 3. sırada tamamlayarak elendi.

5 yıllık hasret bitti, EURO 2020 yarın İtalya-Türkiye maçıyla başlıyor ile ilgili etiketler EURO 2020 UEFA A Milli Takım
GÜNÜN VİDEOSU

Tesla karşıtları Berlin'de Tesla fabrikasına saldırı başlattı!

Tesla karşıtları Almanya'daki Tesla fabrikası Giga Factory'ye saldırı başlattı.