5 Şubat 2020 evde bakım maaşı yatan iller! Hasta bakım maaşı sorgulama

5 Şubat evde bakım maaşı yatan iller! Şubat ayının gelmesiyle birlikte evde bakım maaşları gündem oldu.Evde bakım maaşı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın önemli çalışmaları arasında bulunuyor. Peki evde bakım maaşı sorgulaması nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

5 Şubat evde bakım maaşı yatan iller! Hasta bakıma muhtaç yakınlarına bakan vatandaşlara ödenen, evde bakım maaşı sorgulama çeşitli yollarla gerçekleştirilebiliyor. . Evde bakım maaşlarına gerçekleştirilen zam sonrası güncel hali ise 1457 TL oldu.

EVDE BAKIM AYLIĞI NEDİR?

Bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan kişilere verilen hasta bakım parası ne kadar? Tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3’ünden az olan bakıma muhtaç engellilerin bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere ödenen aylığa evde bakım aylığı denir.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım maaşı yattı mı? sorusuna yanıt bulmanın iki yolu bulunuyor. İster sms isterseniz e Devlet sistemi üzerinden emekli maaşı sorgulaması yapabilirsiniz. Devlet dairelerinde yapılan pek çok işlemi online olarak gerçekleştirmemizi sağlayan e Devlet’in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

Son gelen haberlere göre evde bakım maaşları 41 ilde yatırıldı.

SMS İLE SORGULAMA

Evde bakım maaşı sorgulama için Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar,SMS ile sorgulama gerçekleştiribiliyor.Sorgulamayaı yapmak için BAKIYE yazıp, 4747’e SMS göndermek gerekiyor. Mesaj gönderilmesi durumunda 1 sms ücreti operatörünüz tarafından alınır.

 

5 Şubat 2020 evde bakım maaşı yatan iller! Hasta bakım maaşı sorgulama ile ilgili etiketler Evde bakım maaşı 5 Şubat 2020 hasta bakım maaşı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.