5 şeker fabrikasının satışına onay çıktı!

Rekabet Kurulunca, Ilgın, Afyon, Burdur, Elbistan ve Muş şeker fabrikalarının özelleştirilmesi işlemine izin verildi.

Konuya ilişkin kurul kararları, Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlandı.

Buna göre, Rekabet Kurulu, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait Ilgın, Afyon, Burdur, Elbistan ve Muş şeker fabrikalarının "satış" yöntemiyle özelleştirilmesi işlemleri onaylandı.

KURULUN DİĞER KARARLARI

Öte yandan, kurul tarafından Hidrojen Peroksit Sanayi ve Ticaret AŞ'nin belli orandaki Özelleştirme İdaresi Başkanlığına ait iştirak hissesinin "satış" yöntemiyle özelleştirilmesine izin verildi.

GE Oil&Gas Panafricana Holdings IB.V. ve Rosneft Oil Company arasında predix platformu tabanlı endüstriyel dijital çözümler üreten, geliştiren ve pazarlayan bir ortak girişim kurulması da onaylandı.

Bayer Aktiengesellschaft'ın Monsanto Company'i devralma sürecini tamamlamak üzere rekabet otoritelerinden gerekli izinlerin alınması için elden çıkardığı sebze tohumları ve tohum koruma ürünlerine ilişkin bazı varlıklarının tam kontrolünün BASF SE tarafından devralınmasına onay verildi.

Demak Gıda Sanayi ve Dış Ticaret AŞ'nin tek kontrolünün Transmed Lebanese Holding SAL tarafından devralınması uygun bulundu.

5 şeker fabrikasının satışına onay çıktı! ile ilgili etiketler Rekabet Kurumu rekabet kurulu şeker fabrikaları özelleştirme
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.