5 operasyonda 693 kişi yakalandı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün TSK'daki kripto yapılanmasına yönelik peş peşe operasyonlar düzenlendi. Son 5 operasyonda gözaltına alınan 693 şüpheliden 357'si tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün sözde TSK yapılanmasına yönelik Milli Savunma Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Dairesi Başkanlığı ve İzmir Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak çalışmalarını sürdürüyor.

GÖZALTI KARARI VERİLDİ

Şüphelilerin “Mahrem imamlar” tarafından ankesörlü ya da büfe telefonlarından arandıkları belirlendi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı okullarına astsubay ve subay alımlarına yönelik mülakat sınavlarındaki usulsüzlüklere ilişkin de örgütsel bağı bulunduğu tespit edilen 761 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Soruşturmalar kapsamında düzenlenen 5 operasyonda 512’si muvazzaf 693 zanlı yakalandı.

Şüphelilerden 357’si sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı. 89’u etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak emniyetten, 228’i de çıkarıldıkları hakimlik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Aynı konuda haklarında soruşturma bulunan, delil veya sağlık durumları dikkate alınan zanlılardan 19’u da savcılık kararıyla salıverildi. Yakalama kararı bulunan 68 şüphelinin ise arama çalışmaları sürüyor.

5 operasyonda 693 kişi yakalandı ile ilgili etiketler İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ tutuklama kripto
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.