5 Ocak Adana okullar tatil mi? Adana'nın kurtuluşu resmi tatil mi?

5 Ocak Adana'nın kurtuluşu okullar tatil mi sorusu her sene gündeme gelmektedir. Fransızların işgalinden kurtulmanın 100. yılında kentte yaşayan birçok insan 5 Ocak Adana'nın kurtuluşu resmi tatil sorusuna yanıt aramaktadır. Peki ama 5 Ocak 2022 Adana'da okullar tatil mi?

Uzun yıllar boyunca büyük bir coşkuyla kutlanan Adana’nın kurtuluşu, 5 Ocak tarihine denk gelmektedir. Kentte yaşayan insanlar ve öğrencilerde 5 Ocak Adana’nın kurtuluşu resmi tatil mi sorusuna sık sık yanıt aramaktadır. Peki, 5 Ocak Çarşamba Adana’da okullar tatil mi?

5 Ocak Adana’nın kurtuluşu resmi tatil mi?

Adana’nın Fransızların işgalinden kurtuluşunun 100. yılında kentte birçok kişi resmi tatil olup olmadığını sorgulamaktadır. Her yıl olduğu gibi 2022 senesi içerisinde de Adana’da resmi tatil söz konusu değildir. Geçtiğimiz yıllarda da büyük bir coşku içerisinde kutlanan 5 Ocak Adana’nın kurtuluşunun Covid-19 salgını nedeniyle kutlanıp kutlanmayacağı henüz belli değildir.

5 Ocak 1922 kurtuluşunu kutlama amacı ile Büyük Saat ile Ulu Camii arasına çok büyük bir bayrak çekilmiş ve daha sonra bu bayrak çekilmesi olayı il'in kurtuluş günlerinde tekrarlanmıştır. Bayrak Adana'nın simgesi haline gelmiştir.

5 Ocak Adana okullar tatil mi? Adana'nın kurtuluşu resmi tatil mi? ile ilgili etiketler 5 Ocak tatil Adana Kurtuluşu resmi tatil
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.