5 milyon dolarla aranan Rus hacker Maksim Yakubets evlendi

İngiltere ve ABD'de başına ödül konulan dünyanın en büyük siber suçlusu hacker Maksim Yakubets şaşalı bir düğünle evlendi. FBI tarafından her yerde aranan Yakubets'in bu düğünü adeta meydan olarak yorumlandı.

ABD tarafından başına 5 milyon dolar konulan Maksim Yakubets, Rusya'nın eski güvenlik servisinde görevli Eduard Bendersky'nin kızı Alyona Bendersky ile dünya evine girdi. Yaklaşık 2 milyon TL'lik düğünle Rusya'da evlendi.

Evil Corp hack grubunun kurucusu olan Maksim Yakubets uzun süredir finans sektörüne saldırı düzenlemekle suçlanıyor. Geçmişte Bugat ve Cridex olarak bilinen ve şimdiki adı Dridex olan zararlı yazılımı geliştiren hacker finans sektöründen toplamda 100 milyon dolardan fazla para çalmayı başardı.

5 milyon dolarla aranan Rus hacker Maksim Yakubets evlendi

Düğünde Eduard Bendersky ve karısı

Ortak soruşturma neticesinde hackerın devlet destekli siber saldırılar gerçekleştirerek gizli belge çaldıkları ve Rus hükumetine yardım ettikleri tespit edildi. ABD Adalet Bakanlığı Rus hacker için tarihin en büyük ödülünü ortaya koydu. Maksim Yakubets'in yakalanmasına yardım edecek kişiye 5 milyon dolar ödül verecek.

5 milyon dolarla aranan Rus hacker Maksim Yakubets evlendi - Resim : 2

5 milyon dolarla aranan Rus hacker Maksim Yakubets evlendi ile ilgili etiketler Rusya ABD İngiltere hacker siber saldırı Maksim Yakubets
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.