5 milyon aşının önceliği risk grubu

Çin'in aşısıyla ilgili açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 milyon doz aşı siparişi verildiğini ve aşılamanın ücretsiz yapılacağını belirtmişti. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü de 10 milyon aşının iki dozda yapılacağını bu sebeple 5 milyon kişinin kullanacağını vurgulayarak risk grubunda bulunanlara öncelik verileceğini söyledi.

Koronavirüs vakalarının artmasıyla birlikte tedbirlere de hız verildi. Aşı çalışmaları da tüm hızıyla devam ederken Çin aşısıyla ilgili açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 milyon doz aşı siparişi verildiğini ve aşılamanın ücretsiz yapılacağını belirtmişti. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, korona aşısının iki doz şeklinde yapılacağını o nedenle 5 milyon kişinin kullanacağını vurguladı.

Çin aşısının iki doz olarak yapıldığını ifade eden Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, 10 milyon doz aşı gelince 5 milyon kişinin yararlanacağını ifade etti. Bu beş milyon kim olacak? Profesör Doktor Özlü, 'Bu konuda algoritmalar oluşturulacak fakat muhtemelen risk grubundaki vatandaşlar korona aşısında öncelik olarak düşünülecek.' dedi.

"BİLİMSEL OLARAK İKİSİNİN DE DOSYASINI TAM OKUMADIK"

"Koronavirüs aşısıyla ilgili yapılan açıklamalarda daha hızlı ve net bir şekilde aşıya ulaşacağız gibi gözüküyor. Marka değeri ile ilgili bir şey, Alman aşısı konusunda herkes daha rahat duruyor fakat Çin aşısı konusunda bazı güvenlik korkuları var ama bilimsel olarak ikisinin de dosyasını tam olarak okumadık. Almanya'nın marka değeri ile Çin'in marka değerini insanlar karşılaştırıyor ama bunun mantıklı bir dayanağı yok."

Çin aşısı Türkiye'de kullanılıyor. 1700 sağlık çalışanına covid-19 aşısı yapıldı. Herhangi bir yan etki görülmedi, toplumun en az yüzde 70'inin aşılanması gerekiyor.

 

5 milyon aşının önceliği risk grubu ile ilgili etiketler Koronavirüs Sağlık Bakanlığı aşı çalışmaları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.