5 Mayıs evde bakım maaşı yatan iller 2020! Hasta bakım maaşı sorgulama!

5 Mayıs evde bakım maaşı yatan iller 2020! Evde bakım parası yatan iller, Nisan ayının en fazla araştırılan konuları arasında yer alıyor. Evde bakım maaşları şehirlere göre farklı günlerde hesaplara yatırılabilmektedir. Evde bakım maaşının hangi illerde yatırıldığını merak edenler arama motorlarından araştırmalar yapmaya başladı. İşte, 5 Mayıs evde bakım maaşı yatan iller 2020! Hasta bakım maaşı sorgulama! Detaylar haberimizde..

5 Mayıs evde bakım maaşı yatan iller 2020! Evde Bakım maaşı; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, bakımı gerekli ve bakıma ihtiyacı olan engelliler ile yaşlı bireylerin ailelerinden ayrılmamaları amacıyla ödenmektedir. Maaşın hangi illerde yattığını merak edenler araştırmalar yapmaya devam ediyor. Mayıs ayı itibariyle evde bakım maaşlarının hangi illerde yattığını sizler için araştırdık. İşte, 5 Mayıs evde bakım maaşı yatan iller 2020! Hasta bakım maaşı sorgulama! Detaylar haberimizde...

12 Nisan evde bakım maaşı yatan iller listesi? Evde bakım maaşı ...

5 MAYIS EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER 2020!

Evde bakım maaşı henüz hiçbir ilde yatmadı. Evde bakım maaşı yattığında haberimizde yer alacaktır.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

EVDE BAKIM MAAŞI 2020 YILINDA NE KADAR OLDU?

Yeni yılda, memur maaş katsayısına bağlı olarak 65 yaş aylığı, engelli yardımı, engelliler için evde bakım parası başta olmak üzere tüm sosyal yardımlar zamlandı. Sosyal yardımlarda yüzde 5.49 oranında artış yapıldı.

2020 yılında evde bakım maaşlarına zam geldi. 2019 yılında 1.384 lira tutarındaki evde bakım desteği, 2020 yılında 1.460 liraya yükseltildi.

Evde bakım aylığı hangi illerde yatırıldı? Evde bakım maaşı yatan ...

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

 

Evde bakım maaşı alabilmek için aşağıdaki 3 şartın bulunması gerekiyor:

1) Gelir kriterlerinin uygun olması,

2) Bakıma muhtaçlık kriteri,

 

3) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

Evde bakım parası almak için hane halkının tüm net geliri toplanıyor ve hane halkı sayısına bölünüyor. Buna engelli kişi de dahil. Evde bakım maaşı almak için engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılıyor.

 

5 Mayıs evde bakım maaşı yatan iller 2020! Hasta bakım maaşı sorgulama! ile ilgili etiketler Evde bakım maaşı maaş emekli maaşı Para 5 Mayıs hasta bakım evde bakım parası evde bakım hangi illerde yattı hasta bakımı sorgulama ekranı ücret
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.