5 kulüp Galatasaray'ın şampiyon olmasını bekliyor!

Galatasaray bu sezon Süper Lig'de şampiyon olması halinde daha önce yapılan anlaşmalar gereği 5 kulübe yaklaşık 31.2 milyon TL ödeme yapacak.

Hürriyet'te yer alan habere göre: sezonun bitimine 3 hafta kala liderlik koltuğuna oturan Galatasaray, şampiyonluğa ulaştığı takdirde yüzlerce milyon liralık bir gelire kavuşacak. Lige katılım payı olarak 35 milyon TL alan sarı kırmızılı kulüp, geride kalan 31 haftada aldığı 18 galibiyet ve 9 beraberliğe karşılık 58.5 milyon TL performans primine hak kazandı. Galatasaray ayrıca yayın havuzundan 96 milyon TL alacak ve böylelikle TFF’den kazanacağı para, 189.5 milyon TL’ye ulaşacak.

Türkiye Ligi şampiyonu olarak direkt olarak Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele edecek olan Galatasaray, katılım payı olarak 110 milyon TL, yayın havuzundan ise 100 milyon TL gelir elde edecek. TFF’den gelecek 189.5 milyon TL ile birlikte sarı kırmızılı kulübün kasasına en az 399.5 milyon TL para girişi garantilenmiş olacak.

Galatasaray, şampiyonluk halinde kazanacağı paranın 31 milyon TL’den fazla bir bölümünü "bonus" olarak 5 kulübe dağıtacak.

Sarı kırmızılılar; Mbaye Diagne, Sofiane Feghouli, Fernando, Younes Belhanda ve Mariano’nun eski kulüpleriyle yaptığı sözleşmelere çeşitli miktarlarda şampiyonluk bonusları koymuştu.

Buna göre Diagne için Kasımpaşa’ya 3 milyon Euro, Feghouli için West Ham United'a 200 bin dolar, Belhanda için Dinamo Kiev’e 500 bin Euro, Fernando için Manchester City’ye 500 bin Euro ve Mariano için Sevilla’ya 250 bin Euro ödeyecek. Bu rakamların TL olarak karşılığı ise 31.2 milyonu aşıyor.

5 kulüp Galatasaray'ın şampiyon olmasını bekliyor! ile ilgili etiketler Galatasaray Kasımpaşa UEFA Şampiyonlar Ligi TFF Manchester City Diagne
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.