5 kilometre teklifi nereden çıktı?

Türkiye ile ABD arasındaki güvenli bölge görüşmelerinde Türkiye'nin 30 kilometre derinlik istediğini hatırlatan Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, ABD'nin masaya sunduğu 5 kilometrelik teklifin perde arkasını yazdı.

İşte Hande Fırat'ın "5 km nereden çıktı?" başlıklı yazısında ABD'nin masaya sunduğu ilk teklifin arkasındaki gerçek...

5 KM NEREDEN ÇIKTI?

Türkiye ile bir süredir güvenli bölge müzakeresi yürüten ABD, masaya önce 5 kilometrelik, sonra da 15 kilometrelik derinlikle oturmuştu.

Türkiye kendi güvenliği ve terör saldırılarına karşı 30 kilometre isterken ABD’nin 5 kilometre teklifinin nereden çıktığını öğrendik. Türkiye’nin müttefiki olarak müzakere masasında oturan ABD, o müzakereyi bir yandan da terör örgütü ile yürütüyor. Terör örgütünün de kabul edebileceği derinlik rakamının 5 kilometre olduğunu haberlerden, açıklamalardan gördük.

Üstelik bu süreçte Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun açıklamalarından da bir kez daha öğrendik ki “müttefikimiz” terör örgütüne hâlâ silah yardımı yapmaya devam ediyor.

Ankara ortadaki tablonun farkında. O yüzden kararlılığını net bir biçimde ortaya koydu, “Gireriz” dedi. ABD’nin “koordinasyon merkezi” gibi birtakım adımlar atmasının nedeni Türkiye’nin kararlılığıydı. Ankara bundan sonra olabileceklerin de farkında. Bu yüzden uyarısını sürdürüyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “ABD’nin bir oyalama taktiğinin geçerli olmayacağı” sözü de bunun kanıtı. İHA’lar, koordinasyon merkezi gibi tüm adımlara rağmen ABD işi ağırdan alabilir, güvenli bölgeyi Menbiç’e çevirebilir. O yüzden Türkiye geri adım atmıyor.

5 kilometre teklifi nereden çıktı? ile ilgili etiketler Türkiye ABD güvenli bölge Hande Fırat
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.