5 kg toz şeker ne kadar, kaç TL? İşte 5 Nisan A101, BİM, ŞOK toz şeker fiyatları!

Şeker fiyatlarına büyük zam geldi. Yaşanan son dakika gelişmesi sonrasında 5 kg toz şeker ne kadar, kaç TL? sorusuna yanıt arandı. Türkşeker, şeker fiyatına yüzde 31 oranında zam geldiğini açıkladı. Peki, 5 Nisan Salı A101, BİM, ŞOK marketlerde toz şeker kaç TL?

Şeker fiyatlarına zam geldiği resmen açıklandı. Türkiye Şeker Fabrikaları (Türkşeker), şekerin fiyatına yüzde 31 oranında zam açıkladı.

Türkşeker, KDV dahil kilogramı 5,96 TL'den satılan kristal şeker fiyatını yüzde 31 artırarak 7,80 TL'ye kadar çıkardı. Türkşeker, raf garanti sistemi kapsamında perakende sektörüne sağladığı 5 kilogramlık toz şeker fiyatını ise 45 TL'den 55 TL yaptı.

Böylece, perakende tarafında bireysel tüketicinin satın aldığı toz şeker fiyatındaki artış yüzde 22 seviyesinde gerçekleşmiş oldu.

5 kg toz şeker ne kadar, kaç TL? İşte 5 Nisan A101, BİM, ŞOK toz şeker fiyatları!

Türkşeker tarafından yapılan duyuruda; "Raf Fiyat Garanti (RFG) sistemi kapsamında vatandaşlarımızın uygun fiyatla paketli kristal toz ve küp şekere ulaşmasını sağalayan Türkşeker, artan maliyetleri dikkate alarak şeker fiyatında güncelleme yapmıştır. Bu kapsamda şekerin kilogram fiyatı 31 Mart 2022 tarihi itibari ile KDV dahil 7,80 TL olarak belirlenmişti" ifadeleri yer aldı.

Bilindiği üzere kristal şekerin 50 kilogramlık çuval fiyatı 298 TL olsa da Türkşeker, imalat sanayiine şeker satışını durdurmuştu. Yeni fiyatlamalarla birlikte Türkşeker, imalat sanayini de satışa başlama kararı aldı ve 50 kilogramlık şeker çuvalının fiyatı 550 TL oldu.

5 kg toz şeker ne kadar, kaç TL? İşte 5 Nisan A101, BİM, ŞOK toz şeker fiyatları! - Resim : 2

A101 5 kg toz şeker ne kadar kaç TL?

A101 marketlerde 5 kilo toz şeker 96 lira.

BİM 5 kg toz şeker ne kadar kaç TL?

BİM marketlerde 5 kilo toz şeker 96 lira.

ŞOK 5 kg toz şeker ne kadar kaç TL?

ŞOK marketlerde 5 kilo toz şeker 96 lira.

5 kg toz şeker ne kadar, kaç TL? İşte 5 Nisan A101, BİM, ŞOK toz şeker fiyatları! ile ilgili etiketler zam A101 BİM toz şeker Türkşeker şok
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.