5 grup 'Devrimciler Hareketi'nde birleşti! Esed güçleri ile PYD ve DEAŞ'ı korku sardı

Suriye Milli Ordusu içerisindeki büyük grupların katılımı ile oluşturulan AZM Operasyon Odası üyesi, beş grup birleşme kararı aldı. "Devrimciler Hareketi” çatısı altında birleşen gruplar, genel komutanlık için oybirliği ile Türkmen Komutan Fehim İsa'yı seçtiler. Türkmen gruplarının tek çatı altında birleşmelerinin, Esed rejimi ile PYD ve DEAŞ gibi terör örgütlerini korkuttuğu ifade edildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Yıllardan beri iç savaş ve karışıklıklar yaşayan Suriye'de ilginç gelişmeler yaşanıyor.

SURİYE MİLLİ ORDUSU'NDA GRUPLAR TEK ÇATI DA BİRLEŞTİ

Beşşer Esed rejimine karşı, yıllardan beri ayrı gruplar ile savaşan Türkmen savaşçıların, önemli bir adım attıkları ortaya çıktı. SuperHaber'in güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere göre, Suriye Milli Ordusu içerisindeki büyük grupların katılımı ile oluşturulan AZM Operasyon Odası üyesi, beş grubun birleşme kararı aldıkları öğrenildi. "Devrimciler Hareketi” çatısı altında birleşen gruplar, genel komutanlık için oybirliği ile Türkmen Komutan Fehim İsa'yı seçtikleri ifade edildi.

5 grup 'Devrimciler Hareketi'nde birleşti! Esed güçleri ile PYD ve DEAŞ'ı korku sardı

(Fehim İsa)


"DEVRİMCİLER HAREKETİ" LİDERİ FEHİM İSA OLDU

Türkmenleri Beşşer Esed rejimi askerinin yanı sıra, ABD'nin desteklediği PKK/PYD ile DEAŞ'a karşı savaşan, Suriyeli Türkmen savaşçı gruplarının, dağılma beklentilerinin aksine birleştikleri kaydedildi.İddialara göre, Suriye Milli Ordusu'nda bulunan Türkmen grupların dağılmaları ve birbirleri ile çatışmaları için, başta Amerika ve Rusya olmak üzere İran, Suriye, Irak ile İsrail çalışmalar yapıyordu. Ancak tüm oyun ve finans desteği sözlerine karşılık, Türkmen gruplarının, tek çatı altında toplanarak,büyük bir güç oluşturdukları vurgulandı.

.Ortadoğu'da bir anda tüm dikkatlerin üzerine çevrildiği "Devrimciler Hareketi" içerisine şu grupların katılma kararı aldıkları anlaşıldı:

-Feylak-üş Şam
-Sultan Murad Tümeni
-I.Tümen (Kuzey Tugayı, 9.Tümen, 112.Tugay)
-Muntasır Billah Tümeni
-Suvvar-ı Şam

5 grup 'Devrimciler Hareketi'nde birleşti! Esed güçleri ile PYD ve DEAŞ'ı korku sardı - Resim : 2

(Suriye Milli Ordusu içerisinde "Devrimciler Hareketi” çatısı altında birleşen grupların liderleri)


ESED REJİMİ İLE PKK/PYD VE DEAŞ'I KORKU SARDI

Suriye'de bulunan Türkmen savaşçılar arasında, aile olarak çok sevilen, bilgisi, bölgeye askeri olduğu kadar siyasi hakimiyeti ve cesareti ile çok sevilen, Sultan Murat Tugayı Komutanı Fehim İsa'nın genel komutan seçilmesinin, karşı gruplar arasında büyük endişe yarattığı bilgisi geldi. SuperHaber'in yerel kaynaklardan aldığı özel bilgilere göre; Türkmen gruplarının tek çatı altında birleşmelerinin, başta Esed rejimi ile bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye'deki devamı olan PYD ile yeniden canlandırılan DEAŞ gibi terör örgütlerini korkuttuğu ifade edildi.

5 grup 'Devrimciler Hareketi'nde birleşti! Esed güçleri ile PYD ve DEAŞ'ı korku sardı - Resim : 3


TÜRKMEN KOMUTAN FEHİM İSA SUPERHABER'E KONUŞTU

Suriye'de savaşan Türkmen gruplar arasında büyük sevinç yaratan birleşme kararı sonrası, görüşlerini aldığımız Türkmen Komutan Fehim İsa, SuperHaber'e şunları söyledi:

"Suriye Devrimi için önemli bir adım gerçekleştirdik. Hatırlayacaksınız kısa bir süre önce, Suriye Milli Ordusu içerisindeki grupların kahir ekseriyetinin katılımı ile AZM Operasyon Odası’nı kurmuştuk. Bugün AZM Operasyon Odası bünyesindeki beş Suriye Milli Ordusu Grubu olarak “Devrimciler Hareketi” adı altında birleşme kararı aldık. Hem zalim Esed Rejimi ile hem de terör örgütleri ile mücadelemize daha güçlü bir şekilde yılmadan, yıkılmadan devam edeceğiz. Zafer inananlarındır."

5 grup 'Devrimciler Hareketi'nde birleşti! Esed güçleri ile PYD ve DEAŞ'ı korku sardı ile ilgili etiketler Suriye türkmenler Devrimciler Hareketi fehim isa AZM Operasyon Odası
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.