5 bin TL yardım kimler alabilir? 5 bin lira hibe alacak esnaf listesi

5 bin TL hibe alacak esnaf listesi vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Kabine toplantısı sonrasında Erdoğan tarafından yapılan açıklamada pandemi döneminde esnafa 5 bin TL hibe desteği verileceği kaydedildi. 5 bin TL hibe yardımı desteği kimler alacak?

Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs tedbirleri kapsamında tam kapanma döneminin sona ermesinin ardından normalleşme süreci hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Erdoğan ayrıca uzun süredir dükkanları kapalı olan ve büyük zarar gören esnafa yönelik hibe destek paketlerini de açıkladı. Peki, 5 ve 3 bin TL destek paketlerinden hangi meslek grupları yararlanacak?

5 BİN TL HİBE DESTEĞİ HANGİ ESNAF GRUPLARI ALACAK?

Tam kapanma sürecinin sona ermesi sonrasında kademeli normalleşme süreci başladı. Bu sürece ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, tam kapanma sürecinde işlerine ara veren esnafa iki grup halinde destek olunacağı müjdesini verdi.

5 bin TL yardım kimler alabilir? 5 bin lira hibe alacak esnaf listesi

Birinci grupta kahvehane, kafe, düğün salonları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler, lunapark gibi işletmeler yer almakta. 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacağı beklenmekte.

- Kahvehane

- Kafe

- Düğün salonları

- Kantinler

- Kırtasiyeler

- İnternet kafeler

- Lunapark işletmeleri

3 BİN TL HİBE DESTEĞİ HANGİ ESNAF GRUPLARI ALACAK?

Kaporta, sıhhı tesisatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak ve kozmetik, camcılar, çilingirler, kayalcılar, tuhafiyeciler ile birlikte lokanta, berber taksici minibüsçüler ile pazarcılar da bir defaya mahsus olmak üzere 3 bin liralık hibe ödemesinden yararlanacak.

- Kaporta

- Sıhhi tesisatçılar

- Müzisyenler

- Oto yıkamacılar

- Oyuncakcılar

- Kozmetik

- Camcılar

- Çilingirler

- Kalaycılar

- Tuhafiyeciler

- Lokanta

- Berber

- Taksici

- Minibüsçüler

- Pazarcılar

5 bin TL yardım kimler alabilir? 5 bin lira hibe alacak esnaf listesi ile ilgili etiketler esnaf destek 5 bin tl yardım
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.