5 Aralık Dünya Mühendisler Günü önemi nedir? En güzel ve anlamlı mühendis günü mesajları!

5 Aralık Dünya Mühendisler Günü önemi nedir? Ülkemizde en önemli meslekler arasında gösterilen Mühendisler için 5 Aralık tarihi ayrı bir öneme sahiptir. Meslek sahipleri için özel olan günler çeşitli organizasyonlar ile kutlanmaya devam ediyor. Vatandaşlar sevdiklerinin bu özel gününü kutlamak için araştırma yapmaya başladı. İşte 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü önemi nedir? En güzel ve anlamlı mühendis günü mesajlarının detaylarını haberimizde bulabilirsiniz...

5 Aralık Dünya Mühendisler Günü önemi nedir? Meslek sahipleri için özel olan günler çeşitli organizasyonlar ile kutlanmaya devam ediyor. Vatandaşlar sevdiklerinin bu özel gününü kutlamak için araştırma yapmaya başladı. Ülkemizde en önemli meslekler arasında gösterilen Mühendisler için 5 Aralık tarihi ayrı bir öneme sahiptir. İşte 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü önemi nedir? En güzel ve anlamlı mühendis günü mesajlarının detaylarını haberimizde bulabilirsiniz...

MÜHENDİSLİK NEDİR?

Türk Dil Kurumu'na göre mühendis, insanların her türlü ihtiyacını karşılamaya dayalı çeşitli yapılar yol, köprü, bina, peyzaj, çevre gibi şehircilik ve imar dışı alanların ilkeleri, bayındırlık; tarım, beslenme gibi gıda; fizik, kimya, biyoloji, elektrik, elektronik gibi fen; uçak, gemi, otomobil, motor, iş makineleri gibi teknik ve sosyal alanlarda uzmanlaşmış, belli bir eğitim görmüş kimsedir. Modern anlamda mühendis, bilim insanlarının ürettiği teorik bilgiyi tekniker ve teknisyenlerin uygulayabileceği pratik bilgiye dönüştüren kişidir. Arthur Mellen Wellington (demiryolları inşaat mühendisi)'a göre mühendislik, "Beceriksiz birinin iki dolara kötü yaptığı bir şeyi bir dolara iyi yapma sanatıdır.

FARKLI TARİHLERDE KUTLANIYOR

Ülkemizde 5 Aralık tarihinde kutlanan bu özel gün, çeşitli ülkelerde yılın farklı tarihlerinde kutlanıyor. Mühendislik Günü'nün bazı ülkelerde kutlanma tarihleri şöyle; Arjantin 16 Haziran, Belçika 20 Mart, İtalya 15 Haziran, Rusya 22 Aralık.

DÜNYA MÜHENDİSLER GÜNÜ MESAJLARI

Meslekte geçirilen her bir yıl mühendislik binasına konan ek bir taş gibidir. Uzun yıllar hizmet etmiş ve hala da hizmet eden mühendisleri canı gönülden tebrik eder, bu vesileyle tüm mühendislerimizin Dünya Mühendisler Gününü kutlarım.

Farklı çalışmalar ve projelerle hayatımızı kolaylaştıran mühendislerin 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü kutlu olsun.

Sabah güne başlanmasından itibaren günün sona ermesine kadar geçen zaman diliminde karşımıza çıkan çoğu şey mühendislerimizin çalışmaları sonucu insanlığın hizmetine sunulan şeylerdir. Tüm mühendislerimizin bu özel gününü kutlarım.

Mühendislik, bilgi ve becerinin uzun soluklu elde edildiği ve üst düzey tecrübe gerektiren bir meslektir. Bu münasebetle Dünya Mühendisler Gününüzü kutlarım.

Tüm mühendislerin, değerli Meslektaşlarımızın Dünya Mühendisler Günü kutlu olsun. Toplumsal yaşamın her aşamasında önemli hizmetler veren Mühendislere hak ettikleri saygıyı gördükleri bir yaşam dileriz.

5 Aralık Dünya Mühendisler Günü önemi nedir? En güzel ve anlamlı mühendis günü mesajları! ile ilgili etiketler 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü mühendis elektrik mühendisi makine mühendisi kimya mühendisi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.