5 Ağustos evde bakım maaşı yatan iller! Bakan Selçuk açıkladı!

5 Ağustos evde bakım maaşı yatan iller! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk evde bakım aylığı ödemelerinin ne zaman yapılacağı ile ilgili açıklama yaptı. Kurban Bayramı'nda 4 gün tatil olacağı için ödemelerin ne zaman olacağı ise merak konusu. Detaylar haberimizde...


5 Ağustos evde bakım maaşı yatan iller! İkinci dini bayram olan Kurban Bayramı'na az bir süre kaldı.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, evde bakım maaşlar ile ilgili bir açıklama gerçekleştirdi.Merak edilen detaylar haberimizde...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kurban Bayramı’nın 11 Ağustos’ta başlaması ve 4 gün resmi tatil olması nedeniyle evde bakım aylığı ödemelerinin Kurban Bayramı öncesinde yapılacağını kaydetti. Bu çerçevede, ödemeler 9 Ağustos Cuma günü hesaplara yatırılacak.

2019 YILI AĞUSTOS AYI İÇİN 513 BİN ENGELLİYE 711 MİLYON LİRA ÖDEME YAPILACAK.

Evde bakım maaşı, 2019 yılı Ocak-Haziran döneminde bin 305 lirayken, bu tutar Temmuz ayından itibaren bin 384 liraya yükseldi. Bu çerçevede, 2018 yılında 513 bin engelli için yaklaşık 6,6 milyar lira kaynak aktarıldı. 2019 yılı Ağustos ayında da 513 bin engelli için 711 milyon lira kaynak aktarılacak.

Evde bakım yardımının engelli vatandaşlar ve ailelerine bayram öncesi ekonomik destek sağlamak amacıyla erken ödendiğini belirten Bakan Selçuk, “Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin bayramlarını tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

 EVDE BAKIM AYLIĞI NASIL TAKİP EDİLİR?

Engelli aylığından yararlanmak isteyen kişiler Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nden aldıkları sevk ile sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelere gidiyorlar. Raporda belirlenen engellilik oranı sonrası muhtaçlık değerlendirmesi yapılıyor ve engellilik oranına göre belirlenen evde bakım aylığı bağlanıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım maaşı sorgulama için Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, SMS ile sorgulama gerçekleştiribiliyor. Sorgulamayı yapmak için BAKIYE yazıp, 4747'e SMS göndermek gerekiyor. Mesaj gönderilmesi durumunda 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından alınır.



5 Ağustos evde bakım maaşı yatan iller! Bakan Selçuk açıkladı! ile ilgili etiketler Evde bakım maaşı 2019 5 Ağustos evde bakım
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.