4'lü mutabakat sonrası terör destekçisi milletvekilinde hamle geldi: Gensoru için çalışacak

Madrid'de bugün başlayacak NATO zirvesi öncesi Türkiye, Finlandiya ile anlaşmaya vardı. Sağlanan mutabakat ile birlikte iki ülke teröre desteğe son verecek. Türkiye ise İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini destekleyecek. Yapılan anlaşma sonrası İsveçli terör destekçisi milletvekili Aminah Kakabaveh'ten hamle geldi. Kakabaveh, sağlanan mutabakata tepki göstererek Dışişleri Bakanı hakkında gensoru vermek için çalışmalara başlayacak.

Terör örgütü YPG/PKK destekçisi bağımsız milletvekili Aminah Kakabaveh, Türkiye ile üçlü muhtıra imzalanmasına ilişkin "kendileri için kara bir gün olduğunu" belirterek, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde hakkında gensoru önergesi vermek için çalışmalara başlayacağını söyledi.

TV4 televizyonuna açıklamalarda bulunan Kakabaveh, Linde hakkında gensoru önergesi vermek için mecliste 35 milletvekilinin imzasının gerektiğini ve bu yönde hareket edecek 35 milletvekilinin de mecliste bulunduğunu iddia etti.

İSVEÇ'TEN MUTABAKAT SONRASI İLK AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Türkiye ile suçluların iadesi konusunda yakın diyalog kuracaklarını söyledi.

Andersson, Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın imzaladığı üçlü muhtıranın ardından bu sabah Finlandiya devlet televizyonu YLE'ye açıklamalarda bulundu.

Andersson, "Türkiye ile suçluların iadesi konusunda yakın diyalog kuracağız. Terörle nasıl mücadele ettiğimizi uluslararası hukuk çerçevesinde konuşup anlatacağız." ifadelerini kullandı.

Süreci yapıcı olarak değerlendiren Andersson, "Müzakereyi yürüten arkadaşlarımızla çalıştık, Erdoğan ile telefon görüşmeleri yaptık. Bir odada üç kişi oturuyorsa ve anlaşmak istiyorsa, bunu yapabilirsiniz." dedi.

Andersson, "Bu süreçte kim daha çok taviz verdi" sorusunu ise cevaplamak istemedi.

4'lü mutabakat sonrası terör destekçisi milletvekilinde hamle geldi: Gensoru için çalışacak ile ilgili etiketler İsveç Türkiye mutabakat gensoru Aminah Kakabaveh
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.