46 saat sonra bulunan küçük Kerim'e psikososyal destek

Burdur'da kaybolduktan tam 46 saat sonra Jandarma Arama Kurtarma ekipleri tarafından bulunan Kerim Can Güney'e psikososyal uzmanları destek vermeye başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Burdur’un Altınyayla ilçesinde kaybolan ve 46 saatlik çalışma sonucunda bulunan otizmli Kerim Can Güney’in yaşadığı olaydan etkilenmemesi için psikososyal destek ekiplerinin yanında olduğunu duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Yanık, “Kerim Can evladımızın sağ salim bulunması yüreğimize su serpti. Çocuğumuzun yaşanan olaydan olumsuz etkilenmemesi için uzman psikososyal destek ekiplerimiz Kerim Can’ın yanında. Ailemizi bu süreçte desteklemeye devam ediyoruz” dedi.

 

46 SAATTİR ARANIYORDU

Burdur’da kozalak toplamak için çıktığı ormanlık alanda kaybolan otizmli işitme ve konuşma engelli Kerim Can Güney, dün öğle saatlerinde, kaybolduğu yere 5 km mesafede sağ olarak bulunmuştu. Jandarma Arama Kurtarma ekipleri tarafından arama çalışmaları sonucu bulunan Kerim Can, Gölhisar Devlet Hastanesinde tedaviye alınmıştı. Deredeki su ile hayatta kalmayı başardığı öğrenilen Kerim Can Güney’in vücudunda su kaybı olduğu ve sıvı takviyesi yapıldığı bildirildi.

46 saat sonra bulunan küçük Kerim'e psikososyal destek ile ilgili etiketler Burdur Kerim Can Güney derya yanık kayıp çocuk
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.