46 kişinin ölümüne neden olan Demirtaş'a "Katil" diyen gazeteciye hapis cezası!

Halen tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, 46 kişinin hayatını kaybettiği 6-7 Ekim olayları sırasında sosyal paylaşım sitesi üzerinden "Katil"diyen gazeteci-yazar Adem Özköse hapis cezasına çarptırıldı. Özköse, avukatlarının yerel mahkemenin kararına itiraz edeceklerini söyledi.

Gazeteci-yazar Adem Özköse'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a sarf ettiği sözler üzerine "sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret suçu" işlediği gerekçesi ile yargılandığı Ankara 30. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hapis cezasına çarptırıldı

Mahkeme, Özköse'yi "hakaret" suçundan 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Cezayı 2 ay 15 güne indiren mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Özköse, 5 yıl içinde benzer bir suç işlemezse verilen bu hüküm ortadan kaldırılacak.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a "hakaret" ettiği gerekçesi ile ceza alan gazeteci-yazar Adem Özköse, "Avukatlarım yerel mahkemenin kararına itiraz edecek. İnşallah bu bariz hatadan bir an önce dönülür" dedi.
Özköse, 2014 yılında Demirtaş'ın, 6-7 Eylül Ayn el Arap (Kobani) olaylarında insanları sokağa çağırdığını ifade etti.
mahkeme_kararA

Söz konusu çağrı üzerine çıkan olaylarda 46 kişinin hayatını kaybettiğini anlatan Özköse, şunları aktardı:

"Ben de bu nedenle iddianamede belirtildiği gibi Twitter hesabımdan 'Devlet, 32 vatandaşımızın katili Selahattin Demirtaş isimli provokatöre mutlaka hesap sormalıdır.' şeklinde tweet attım. Bu tweeti 6-7 Eylül olayları nedeniyle yazdım.

Bu paylaşımın ardından Ankara 30. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Kurban eti dağıtımı yapan Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesinde payı olan birisine sıfatını söylediğim için asla pişman değilim."

Avukatlarının yerel mahkemenin kararına itiraz edeceklerini belirten Özköse, "Eğer itirazdan yine ceza çıkarsa bu kararı verecek olanların toplumun vicdanında mahkum edileceğini düşünüyorum. İnşallah bu bariz hatadan bir an önce dönülür" ifadelerini kullandı.

46 kişinin ölümüne neden olan Demirtaş'a "Katil" diyen gazeteciye hapis cezası! ile ilgili etiketler Selahattin Demirtaş adem özköse kobani olayları
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.