45 öğretmen koronaya yakalandı

Yüz yüze eğitimin başlamasının ardından koronavirüse yakalanan öğretmen ve öğrenciler nedeniyle birçok okulda eğitime ara verildi. Son haber ise 12 bin öğretmenin görev yaptığı Trabzon'dan geldi. Salgının ilk gününden bu yana 5 öğretmenin hayatını kaybettiği ilde son günlerde 45 öğretmenin testi pozitif çıktı. 70 öğretmen ise izole edildi. Bu öğretmenlerin görev yaptığı 11 okulda ise eğitime ara verildi.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı güncel verilere göre, Trabzon, nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü 'Çok yüksek riskli' kategorisindeki iller arasındaki yerini koruyor.

Salgınının başlamasından bugüne kadar 5 öğretmenin vefat ettiği kentte koronavirüs test sonucu pozitif çıkan 45 öğretmenin de tedavisine devam ediliyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün verdiği bilgiye göre temaslı 70 öğretmen ise evlerinde karantina altında tutuluyor. Bu öğretmenlerin görev yaptığı  11 okulda ise salgın tedbirleri kapsamında eğitime ara verilmiş durumda.

Trabzon'da, geçen hafta 100 bin kişide 226,14 olan vaka sayısı bu hafta 222,32’ye gerilse de ortalaması en yüksek ilk 10 şehir arasında yer almayı sürdürüyor.

Trabzon, vaka sayısındaki kısmi düşüşe rağmen 'kırmızı’ renkle tanımlanan ‘çok yüksek riskli’ il durumundan çıkamadı.

45 öğretmen koronaya yakalandı ile ilgili etiketler Öğretmen Okul yüz yüze eğitim
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.