44 gün süren Karabağ zaferinin yıl dönümünde Şuşa'da şükür namazı kılındı! Duygulandıran anlar...

Azerbaycan'ı 30 yıllık Ermenistan işgalinden kurtararak eski topraklarına kavuşturan Karabağ'ın kurtuluşunun 1. yıldönümünde kardeş ülke Azerbaycan'ın Şuşa şehrinde şükür namazı kılındı.

Azerbaycan'da 2. Karabağ Savaşı'nın kazanıldığı 8 Kasım Zafer Günü kapsamında Ermenistan işgalinden kurtarılan Şuşa'da şükür namazı kılındı.

Namazda Azerbaycan'ın şehitleri, bölgedeki barış ve huzurun kalıcı olması için dua edildi.

10 KASIM ZAFER GÜNÜ 8 KASIM TARİHİYLE DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

Daha önce 10 Kasım olarak belirlenen "Zafer Günü", Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümüne denk geldiği için, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Şuşa'nın işgalden kurtarıldığı gün olan 8 Kasım tarihiyle değiştirmişti. Karabağ'ın incisi Şuşa'nın kurtuluşunun savaşın kaderinde belirleyici bir rol oynamıştı. Şuşa'nın işgalden kurtarılması Ermenistan'ın yenilgiye uğramasının ve askeri operasyonların durmasına yol açan en önemli etkenlerden olmuştu. Bu nedenle Aliyev'in kararıyla Zafer Günü, Şuşa'nın kurtuluş günü olan 8 Kasım'a çekilmişti.

44 gün süren Karabağ zaferinin yıl dönümünde Şuşa'da şükür namazı kılındı! Duygulandıran anlar...

ERMENİSTAN, ANLAŞMAYA 10 KASIM'DA İMZA ATMIŞTI

Azerbaycan ordusu, 27 Eylül 2020'de Karabağ'ın Ermenistan işgalinden kurtarılması için karşı atağa geçmişti. Azerbaycan ordusunun 44 gün süren ve 10 Kasım'da sona eren operasyonlarında 5 kent merkezi, 4 kasaba ve 286 köy ermeni işgalinden kurtarılmıştı. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki savaş Ermenistan'ın yenilgiyi kabul etmesinin ardından sona ermişti. Ermenistan, işgal altındaki Ağdam, Laçın ve Kelbecer illerini de boşaltacağını taahhüt eden anlaşmaya 10 Kasım'da imza atmıştı.

 

 

44 gün süren Karabağ zaferinin yıl dönümünde Şuşa'da şükür namazı kılındı! Duygulandıran anlar... ile ilgili etiketler Azerbaycan karabağ Şuşa zafer şükür namazı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.