418 yıllık külliye harabeye döndü

Manisa Gölmarmara'da bulunan, Osmanlı Padişahı 3'üncü Mehmet'in sütannesi Halime Hatun adına yaptırdığı 418 yıllık külliyedeki imarethane, han ve çeşme bakımsızlık nedeniyle harabeye döndü.

Manisa Gölmarmara'da yaşayan vatandaşlar, bakımsızlık nedeniyle harabeye dönen 418 yıllık külliyedeki imarethane, han ve çeşmenin restore edilip turizme kazandırılmasıni istiyor.

418 yıllık külliye harabeye döndü

Osmanlı döneminde şehzade olarak Manisa'da yetiştikten sonra tahta çıkan Sultan 3'üncü Mehmet tarafından sütannesi Halime Hatun için 16'ncı yüzyılın sonlarında yaptırılan Halime Hatun Külliyesi'nde bulunan imarethane, han ve çeşme kaderine terk edildi.

418 yıllık külliye harabeye döndü - Resim : 2

EVSİZLERİN MEKANI HALİNE GELDİ

Külliyenin cami ve medrese kısmı korunurken, 418 yıllık imarethane, çeşme ve hanın bulunduğu kısım zaman içinde tahrip edilerek, çeşitli amaçlarla kullanıldı. Duvarlarına yazı yazılan ve içine çöp atılan imarethane evsizlerin mekanı haline gelirken, görenlerin de tepkisini çekiyor. Vatandaşlar, Osmanlı mirasının korunarak, restore edilmesini ve turizme kazandırılmasını istiyor.

418 yıllık külliye harabeye döndü - Resim : 3

'GÖRÜNCE GÖZLERİM DOLUYOR'

Yapının son durumunu görünce üzüldüğünü belirten bir vatandaş, "Külliyenin imarethane, han ve çeşmesi bakımsızlıktan dökülmüş ve yıkılmış. Kapısı ve penceresi kalmamış, bina üstleri toprak dolmuş. Burası restore edilirse güzel olur, ziyaretçiler de gelir. Görünce üzülüyorum. Gözlerim doluyor" dedi.

418 yıllık külliye harabeye döndü - Resim : 4

418 yıllık külliye harabeye döndü ile ilgili etiketler Restorasyon osmanlı külliyesi osmanlı mirası tarihi yapı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.