414 km'lik takip sonucu öldürülen terörist oradan gönderilmiş!

Tunceli’den Kahramanmaraş’a kadar 414 kilometre takip edildikten sonra ölü ele geçirilen terörist Hüseyin Akçiçek'in YPG saflarında MLKP taburundan sorumlu olduğu belirlendi... 2 yıl Suriye'de kaldığı belirlenen terörist Duran Kalkan'ın emriyle Tunceli'ye gönderilmiş.

Sabah'ın haberine göre; İstihbarat birimlerinin tespitlerine göre, 2014'te Kuzey Irak'a giden Akçiçek, Suriye sınırındaki Şengal Dağı'nda YPG saflarına katıldı.

Geçen yıl ise Ceylanpınar'ın karşısındaki Serekaniye'de MLKP tarafından kurulan ve sözde S. Serkan adı verilen taburun sorumluluğunu yürüttü.

huIseyin_akcIicIek2

Bu dönemde ayrıca, hem YPG'lilere hem de özellikle Ak Parti'yi hedef alan bir bildiriyle Türkiye'de 'ortak eylem' yapacaklarını açıklayarak, Birleşik Devrim Hareketi adı altında birleşen, MLKP, PKK, TKP/ML, DKP, MKP, TKEP/L, TİKB, THKP-C/MLSPB ve Devrimci Karargah gibi 10 sol örgütün, Türkiye'den giden üyelerine silah ve bomba eğitimi verdi.

Ardından da, PKK'nın Kandil'deki elabaşılarından Duran Kalkan'ın emriyle Tunceli'ye gönderildi. PKK ile birlikte Tunceli'de silahlı faaliyet gösteren bu örgütlerle hareket eden Akçiçek, 8 Eylül 2016'da ölü olarak ele geçirilen örgütün Ovacık sorumlusu Arjin Selçuk kod adlı Berfu Dilan Canbay ile Tunceli kırsalında aynı sığınakta kaldı.

Terörist, beraberindeki hainlerle geçen ay Kahramanmaraş'taki operasyonda öldürüldü.

Aynı operasyonda yaralı olarak yakalanan Gürbüz Topçu adlı teröristin de 2012'de Ovacık Başsavcısı Murat Uzun'un şehit edildiği hain saldırıyı düzenlediği belirlenmişti.

414 km'lik takip sonucu öldürülen terörist oradan gönderilmiş! ile ilgili etiketler PKK MLKP duran kalkan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.