40 bin doları bulan Bitcoin'de ani yükselişin nedeni belli oldu! Nereye kadar sürebilir?

Yatırımcılarını son haftalarda oldukça üzen Bitcoin 25-26 Temmuz tarihlerinde ani bir yükselişle 40 bin dolar seviyesini gördü. Peki Bitcoin'de yükselme nereye kadar devam edecek?

Bitcoin aniden neden yükseldi sorusu merak ediliyor. Ani bir yükselişle yatırımcılarının yüzünü güldüren kripto para Bitcoin'in yükselişi ne kadar olacak?

Son yılların en çok konuşulan yatırım aracı kripto para birimi Bitcoin geçtiğimiz haftada 28 bin dolar seviyesine inmişti. Ancak son iki gündür hareketlenmenin görüldüğü kripto parada aniden bir yükselme meydana geldi. 

Bitcoin neden aniden yükseldi?

Dünyaca ünlü Amozun'un bu yılın sonu itibariyle BTC ile ödeme alacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Kaynak İngiliz bir gazete olarak gösterildi. Bu haber Bitcoin'in aniden yükselişine bir neden olarak görüldü.

Bu söylenti, kaynağından ötürü çok konuşuldu ve BTC’nin yükselişini sağladı. Zira Amazon, dünyanın en büyük e-ticaret sitesi ve bünyesinde dev bir para akışı dönmekte. Eğer Bitcoin ile ödeme kabul edilirse bu durum BTC’nin itibarını artıracaktır.

Tesla ve Elon Musk’ın kararlı duruşu

Tweet atmadığı için Elon Musk’ı suçlayabilirsiniz ancak BTC’yi büyük düşüşe rağmen elden çıkarmamış olması bir güven sağlıyordu. Geçtiğimiz günlerde Tesla’nın ve kendisinin hala bir Bitcoin yatırımcısı olduğu yenilemişti. Bu konudaki kesin bilgi, Tesla’nın kazanç raporunu açıklamasıyla ortaya çıktı. Yatırımcılar, Tesla’nın bitcoin’lerini sattığını düşünürken kazanç raporu bunun tersini söyledi. Böylece Bitcoin’e olan güven biraz olsun yükseldi.

bitcoin neden yükseldi

Ünlü analistin “mükemmel kısa sıkışma” yorumu

Ünlü kripto para analisti Alex Krüger‘e göre Bitcoin grafiğindeki kısa vadeli işlem yoğunluğu, herkes için kazançlı bir durumdu. Bu işlemlerin yoğunluğunun Bitcoin’in hızlı yükselmesini sağladığı yönünde görüşler var.

40 bin doları bulan Bitcoin'de ani yükselişin nedeni belli oldu! Nereye kadar sürebilir? ile ilgili etiketler Bitcoin ani yükseliş
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.