4 yıl arayla canından can gitti

9 çocuk annesi Sabah Şeyho bundan 7 yıl önce Suriye'nin Halep kentinden savaştan kaçarak Türkiye'ye geldi. Bundan 4 yıl önce bugün 17 yaşında olan kızı Cevahir kayboldu. Kayıp başvurusu yapmasına rağmen kızının izine bir daha rastlamayan anne 4 gün önce ikinci acıyı yaşadı. Bu kez de Cevahir'in 19 yaşındaki ablası Yeter iz bırakmadan kayboldu. Kızlarının kaçırıldığından şüphelenen anne Sabah Şeyho yetkililerden yardım istedi.

Suriye'nin Halep kentindeki iç savaşta 7 yıl önce babaları Faruk Şeyho'yu yitiren Şeyho ailesi, ülkeden kaçıp Türkiye'ye sığındı. Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Serhat Mahallesi'ne yerleşen Şeyho ailesinin kızlarından Cevahir Hasan, 4 yıl önce evinden çıktı ve bir daha da geri dönmedi. Şeyho ailesi, bugün 17 yaşında olan Cevahir Hasan için polise kayıp başvurusunda bulundu.

4 yıl arayla canından can gitti

4 YIL SONRA ABLASI DA KAYBOLDU

Cevahir'in kaybolmasından yaklaşık 4 yıl sonra bu hafta sonu 19 yaşındaki ablası Yeter Hasan da aynı şekilde evinden çıktıktan sonra kayboldu. Cevahir gibi Yeter için de Şeyho ailesi, kayıp başvurusunda bulundu. Her gün evinin önünde oturup kızlarının geleceği günü beklediğini söyleyen gözü yaşlı anne Sabah Şeyho, kızlarının bulunması için yetkililerden yardım istedi.

4 yıl arayla canından can gitti - Resim : 2

'KAÇIRILDILAR MI KAÇIRILMADILAR MI BİLMİYORUM'

Yaşadıklarını Türkçesi iyi olmadığı için Arapça anlatan anne Sabah Şeyho, "4 yıl önce kızım kayboldu. Kaçırıldı mı, kaçırılmadı mı o konuda hiçbir bilgi alamadık. Onun dışında 3 gün önce 19 yaşında olan diğer kızım da aynı şekilde kaçırıldı mı veya daha önce kayıp olan kızımla beraber aynı konuya ilişkili midir? Bununla ilgili valiliğe, emniyete kayıp başvurusunda bulunduk. Şu ana kadar her iki kızımdan hiçbir haber alamadık. Onun için ben şu an eve gitmek istemiyorum. Ben evin kapısında oturuyorum. Kızımı istiyorum. Bütün devlet yetkililerinden bunu talep ediyorum, bana bir çare bulun. Benim ne düşmanım var ne de kimseyle bir husumetim var" ifadelerini kullandı.

4 yıl arayla canından can gitti - Resim : 3

"KIZLARIMIN BULUNMASINI İSTİYORUM"

Anne Şeyho, savaştan kaçtığını anlatarak, "Türkiye'ye geldim. Bundan dolayı ben bir Allah'a, bir de Türkiye Cumhuriyeti’ne güveniyorum. Kızlarımın bulunması için ne gerekiyorsa yapsınlar. Kızlarımı bulsunlar" dedi.

4 yıl arayla canından can gitti ile ilgili etiketler Suriye Van kayıp
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.