4 yem üreticisine rekabet ihlalinden 160 milyon lira ceza

Rekabet Kurumunun yaptığı duyuruya göre, rekabet ihlali gerçekleştiren 4 yem üreticisine yaklaşık 160 milyon lira idari para cezası verildi.

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, söz konusu sektörde faaliyet gösteren 7 teşebbüse ilişkin soruşturma tamamlandı. 

 

Düzenlenen rapor ve ek görüş kapsamında, toplanan delillere, yazılı savunmalara, sözlü savunma toplantısında yapılan açıklamalara ve incelenen dosya kapsamına göre söz konusu 4 teşebbüsün Rekabet Kanunu'nun 4. maddesini ihlal ettikleri belirlendi.

60 GÜN İÇİNDE YARGI YOLU AÇILACAK

Buna göre, 2021 yılı gayrisafi gelirleri üzerinden takdiren, Abalıoğlu Yem Sanayi AŞ'ye 40 milyon 516 bin 29 lira, C.P. Standart Gıda San. ve Tic. AŞ'ye 44 milyon 780 bin 758 lira, Matlı Yem Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 58 milyon 392 bin 233 lira ve Erişler Yem San. ve Tic. AŞ'ye 15 milyon 702 bin 799 lira olmak üzere toplam 159 milyon 391 bin 819 lira idari para cezası verilmesine, gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara idare mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere, oy birliğiyle karar verildi.

Kurul, Gürsoy Yem Gıda ve Hayvancılık San. Tic. AŞ., E.R. Yem Gıda Tarım Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti. ve Rtm Tarım Kimya San. ve Tic. AŞ'nin Rekabet Kanunu'nu ihlal ettiğine ilişkin bilgi ve belgeye ulaşılamadığından bu teşebbüslere idari para cezası uygulanmasına yer olmadığına hükmetti.

4 yem üreticisine rekabet ihlalinden 160 milyon lira ceza ile ilgili etiketler Rekabet Kurumu yem
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.