4. Yargı Paketi ile 4 kanunda değişiklik! AK Parti'li Akbaşoğlu detayları aktardı

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, 4. Yargı Paketi ile ilgili Meclis'te açıklamalarda bulundu. Akbaşoğlu, " Toplam 4 kanunda değişiklik yapıyoruz. İnsan Hakları Eylem Planı'nda yer alan amaçları gerçekleştirmek noktasında önemli bir adımı da atmış oluyoruz." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, İnsan Hakları Eylem Planı kapsamında hazırlanan 4. Yargı Paketi'ne ilişkin kanun teklifini, TBMM Başkanlığına sundu.

32 maddelik teklife göre kadına karşı şiddetle mücadelede yeni tedbirler devreye girecek. Tutuklamalarda somut delil şartı aranacak. Adli kontrol iki yıl ile sınırlandırılacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, şunları söyledi:

Yargı reformu strateji belgesinin açıklandığı günden bu yana önemli reformları hayata geçirmiş bulunmaktayız. 4. Yargı Paketi'ni gazi Meclisi'mizin takdirine sunuyoruz. Toplam 4 kanunda değişiklik yapıyoruz.

İnsan Hakları Eylem Planı'nda yer alan amaçları gerçekleştirmek noktasında önemli bir adımı da atmış oluyoruz. Kadına yönelik şiddetle daha etkin mücadele edilebilmesi için yapılan düzenlemeler dikkat çekmektedir.

4. YARGI PAKETİNDE NELER VAR?

İdarenin 60 günde cevap verme süresini 30 güne indiriyoruz. Burada aslolan adaletin idari işlemle tesis edilmesidir.

Boşanmış eşe işlenen suçlarda bunun artıcı bir neden olarak, nitelikli hal olarak düzenliyoruz.

Bilişim suçlarında hangi maddelerin yetkili olduğuna dair aksaklık olduğu için bulunan yerde mahkemeye sorumluluk veriyoruz.

Adalete erişebilirlik konusunda, şüpheliye, mağdura e-posta gibi bildirimleri ilave düzenleme olarak sunuyoruz.

İfadesi alınmak amacıyla yakalanan kişilerin mesai saati ve tatil günlerine rastlaması durumunda cumhuriyet savcılığımız ilgili kişiyi serbest bırakabilme emrini verebilecek, hafta sonu nezaret uygulamaları sona erecek.

Katalog suçlarda bir kişinin tutuklanabilmesi için tutuklamaya yönelik somut delil düzenlemesini de getiriyoruz.

 

4. Yargı Paketi ile 4 kanunda değişiklik! AK Parti'li Akbaşoğlu detayları aktardı ile ilgili etiketler AK Parti TBMM yargı paketi muhammet emin akbaşoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.