4 ülkeden stratejik iş birliği anlaşması!

Suriye’de bölücü terör örgütü PKK’nın devamı olan PYD’ye binlerce tır silah veren Amerika, Doğu Akdeniz için de harekete geçti. ABD'nin Yunanistan, İsrail ve Güney Rum Kesimi ile ortak hareket etme kararı aldığı ortaya çıktı. Bu kararı SuperHaber YouTube Yazarı Metehan Demir, Barış Özkan ile yaptığı programda açıkladı. Demir, "Önümüzdeki dönemin ciddi meselelerinden biri bu." dedi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye’nin müttefiki Amerika Birleşik Devletleri hamleleri ile şaşırtmaya devam ediyor.

METEHAN DEMİR 4 ÜLKENİN ANLAŞMASINI AÇIKLADI!

Suriye’de bölücü terör örgütü PKK’nın devamı olan PYD’ye binlerce tır silah veren Amerika, Doğu Akdeniz için de harekete geçti. ABD'nin Yunanistan, İsrail ve Güney Rum Kesimi ile ortak hareket etme kararı aldığı ortaya çıktı. Bu kararı, SuperHaber YouTube Yazarı Metehan Demir, Barış Özkan ile yaptığı programda açıkladı.

STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI HAMLESİ!

SuperHaber YouTube Yazarı Metehan Demir, Barış Özkan ile yaptığı programda, Doğu Akdeniz ve havzasında Amerika, Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs Kesimi’nin yaptığı anlaşmayı şöyle anlattı;

"Burada stratejik diyalog başlatıyorlar. 3 artı 1 süreci ile Rum Kesimi ve İsrail’i de dahil ediyorlar. Yer neresi? Doğu Akdeniz Havzasında...

Batı Balkanlar’da Yunanistan’a ayrı bir görev düşüyor. Önümüzdeki dönemin ciddi meselelerinden biri bu."

Gazeteci ve yazar Metehan Demir, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in geçtiğimiz günlerde görüştüğünü ifade ederek, Amerika’nın Büyükelçilerinin lafını düzelttiğini söyledi.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SİTESİNDE TÜRKİYE’YE KARŞI İŞ BİRLİĞİ BELGESİ YAYINLANDI!

Metehan Demir açıklamasında, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı sitesinden aldığı bir belgeyi gösterdi. Demir, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in ağzından sitede yazılan belgede yazanları şöyle açıkladı;

AMERİKA TÜRKİYE’YE KARŞI NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

“Siteye baktığımda ABD’nin bizimle ilgili yaptığı açıklama 11 Şubat 2011’de oranın saati ile 11:42’de yapılmış. Arada 7-8 saat olduğu için demek ki akşam saatlerinde oldu bu telefon konuşması... Arada 6-7 saat var. Beş dakika sonra Yunanistan ile ilgili bir açıklama daha geldi. Amerika Dışişleri Bakanı’nın, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias ile ilgili yaptığı konuşma. Ben okurken tüylerim diken diken oldu. Normalde ABD denge politikaları nedeni ile Yunanistan’ı Türkiye ile beraber ararlar. Okudukça aklımı oynatıyorum. Bu resmî belgede şunlar yazıyor;

"Amerika olarak Dendias ile yaptığımız görüşmede ilişkilerin daha da güçlenmesi adına Amerika ve Yunanistan ikili ilişkilerin geliştirilmesi için yeni bir süreçten bahsediyor. Amerikan-Yunan stratejik diyaloğu adını koyalım diyor ve devam ediyor. Bunu da şöyle güçlendirelim diyor. Ülkelere dikkat et... Kıbrıs Rum Kesimi ve İsrail.Yani Amerika Birleşik Devletleri Yunanistan, İsrail ve Kıbrıs Rum Kesimi. Bu arada Kıbrıs Rum Kesimi bizim için devlet değil. Burada devlet gibi yazmışlar. Her birinin Türkiye ile ilgili sıkıntılarını hatırla. Nerede birlikte iş birliği yapacaklar peki? Burası daha büyük bomba. Yakın iş birliği, savunma, enerji değişimi ve istikrar... Doğu Akdeniz ve havzasında diye geçiyor. Ve devam ediyor. Burada stratejik diyalog başlatıyorlar 3 artı 1 süreci ile Rum Kesimi ve İsrail’i de dahil ediyorlar. Yer neresi? Doğu Akdeniz Havzasında...Batı Balkanlar’da Yunanistan’a ayrı bir görev düşüyor.

Önümüzdeki dönemin ciddi meselelerinden biri bu. Dört sıkıntılı ülke, bir diyalog. Burada savunma ne anlama geliyor? Burada kime karşı neyi savunacak? Kuzey Kıbrıs, Türkiye Cumhuriyeti’nin tam karşısında Rum Kesimi var. Rum Kesimi savunma deyince akla hangi ülkeler gelir? Yunanistan’ın karşısında kim var? İsrail’in karşısında kim var? Bir tane ülke var o da Türkiye... Bu stratejik iş birliği ve platformu kime karşı kuruldu? Bence önümüzdeki dönemde çok konuşacağız bunu..."

4 ülkeden stratejik iş birliği anlaşması! ile ilgili etiketler ABD Yunanistan batı balkanlar ABD Dışişleri Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.