4 Temmuz altın fiyatı ne kadar

4 Temmuz altın fiyatı ne kadar oldu ? Birikim yapmak isteyenden düğünü olanlara kadar birçok kişinin ihtiyacı olan altın fiyatları ne alemde? Çeyrek altın fiyatı 643,10 lira seviyelerinde seyrediyor...

4 Temmuz'da altın fiyatı ne kadar oldu diye düşünenler için gündemin ilk sıralarında yer alan altın fiyatlarında ufak hareketlilikler devam ediyor. Yükselişte olan altın fiyatlarında Çeyrek altın fiyatı 643,10 Lira seviyelerinde seyrediyor. Peki diğerlerinin fiyatları ne kadar?

4 Temmuz altın fiyatı ne kadar

ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Çeyrek altın: 643,10 Lira

Yarım altın: 1.284,00 Lira

Gram altın: 392,27 Lira

Cumhuriyet altın: 2.559,10 lira

ALTIN NEDEN DEĞERLİDİR?

Tabiatta katıksız ve saf halde bulunan altın, güvenilir bir liman olarak da adlandırılan dünyanın en değerli madenlerinden biridir. Altının hem hediye hem de yatırım aracı olarak kullanılması altın fiyatlarının sürekli olarak değişmesine neden olmaktadır. Dünya'nın en değerli madenlerinden biri olan altın, yıllar boyu insan elinde farklı şekillerde işlenmiştir. İşçilikleri daha fazla olan altın çeşitleri daha çok hediyelik olarak kullanılırken, gram altın ve külçe altın gibi işçiliğin en az seviyede kullanıldığı altın çeşitleri ise yatırım aracı olarak kullanılmaktadır. Diğer yatırım araçları ile karşılaştırdığınızda altının en büyük özelliği krizlerden daha az etkilenmesidir. Farklı ülkelerde yaşanan ekonomik krizler o ülkelerin para birimini doğrudan etkilemektedir ancak altın piyasası daha küresel bir davranış göstererek uzun vadede büyük olasılıkla kazançlı çıkmanızı sağlamaktadır. Bu parlak sarı renkli madene olan ilgi daha çok bu yüzdendir. 

4 Temmuz altın fiyatı ne kadar ile ilgili etiketler altın fiyatları çeyrek gram Cumhuriyet
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.