4 Şubat Dünya Kanser Günü önemi nedir? Kanser Günü sözleri ve şiirleri!

4 Şubat Dünya Kanser Günü önemi nedir? İnsanlık tarihinin en kötü hastalıklarının başını çeken kanser için her yıl 4 Şubat tarihinde çeşitli etkinlikler düzenlenerek farkındalık yaratılmaya çalışılıyor.Tüm dünyada ortak zamanlı yapılan etkinlikler ile insanların duyarlılığı arttırılmaya çalışılıyor.Peki 4 Şubat Dünya Kanser Günü önemi nedir? Kanser Günü sözleri ve şiirlerini görmek için detayları haberimizde bulabilirsiniz...

4 Şubat Dünya Kanser Günü önemi nedir? Dünya çapında birçok mağduru bulunan hastalık tam olarak çözüm bulunabilmiş değil.Ülkemizde de birçok hastası bulunan kanser için farkındalık yaratılmaya çalışılıyor.Tüm dünyada ortak zamanlı yapılan etkinlikler ile insanların duyarlılığı arttırılmaya çalışılıyor.Peki 4 Şubat Dünya Kanser Günü önemi nedir? Kanser Günü sözleri ve şiirlerini görmek için detayları haberimizde bulabilirsiniz...

4 Şubat Dünya Kanser Günü önemi nedir? Kanser Günü sözleri ve şiirleri!

4 Şubat Dünya Kanser Günü

 Dünya Kanser Kontrol Örgütü her yıl Dünya Kanser Gününde örgütün kampanya renkleri olan turuncu ve mavi renklerle bütün dünyada önemli şehirlerin sembol binaları aydınlatılıyor. Türkiye’de de Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu, İstanbul’da tarihi Galata Kulesi ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Ankara’da Altındağ Belediyesi, Kayseri’de 1906’da inşa edilen Tarihi Saat Kulesi ve 800 yıllık Gevher Nesibe Hastanesi ve Tıp Eğitimi Binası, Adana’da 5500 yıllık tarihi Taş Köprü, Antalya'da parklar ve Park Antalya AVM ve Mersin’de parklar bu renklerle ışıklandırıldı. Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Şubelerinden, Kayseri, Antalya ve Adana Şubeleri de bu kampanyaya katıldılar.

Dünya Kanser günü nedeni ile Türk Spor Yazarları Derneği ile iş birliği yaptı ve tüm basketbol ve voleybol takımları “Kanseri de yenebiliriz” gibi anlamlı bir sloganla sahaya çıktılar. Abdi İbrahim ve AMGEN de kampanyaya katılmışlardır. Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu ile Türk Spor Yazarları Derneğinin Basın toplantınsa Dünya Kanser Örgütü Önceki Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk, TSYD başkanı Oğuz Tongsir, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şuayib Yalçın katıldılar.

Her yıl 4 Şubat Dünya Kanser gününde Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) ve ortak kuruluşların birlikte yürüttüğü, her yıl milyonlarca ölüme neden olan ve pek çoğu önlenebilir olan bir hastalığı karşı toplumsal bilinci artırmak amacıyla tüm dünyada kampanyalar düzenlenmektedir.

Kansere karşı artık her zamankinden daha uyumlu ve koordineli bir mücadeleye ihtiyaç vardır. Biz Dünya Kanser Günü'nde sizlere kanserle mücadele etmek ve bu konuda mesajları yaymak için daha da büyük bir platform sunarak rol oynayabileceğimizi düşünüyoruz. Bilgi almak, kişisel risk faktörlerini ortadan kaldırmak veya çabalarımıza destek vermek için bu web sitesinde gerekli tüm bilgileri bulabilirsiniz.

YAPABİLİRİZ, YAPABİLİRİM

Üç yıllık Dünya Kanser Günü kampanyası ‘yapabiliriz, yapabilirim’ herkesin birlikte ya da tek tek küresel kanser yükünü azaltmaya nasıl yardımcı olabileceğini araştırıyor. Bu doğrultuda bu yılın ana temasının "sporu ve fiziksel aktiviteyi desteklemek" olduğu Dünya Kanser Günün'de önlemeden tedaviye, bireyden topluma, sivil toplumdan resmi kuruluşlara kadar herkesin kansere karşı yapılabilecek her türlü şeyi yapabileceği mesajı verilmektedir.

Dünya Kanser Gününde insanlar –birlikte grup olarak ya da bireysel olarak- üzerine düşeni nasıl yaptıklarını keşfedecektir.

Kanser farklı şekillerde herkesi etkilemektedir. Tüm insanların birey, aile ve toplum üzerindeki kanserin etkilerini azaltmaya yönelik tedbir alacak gücü vardır.

Dünya Kanser Günü "Ne yapabiliriz" için harekete geçmede ve söz vermede önemli bir fırsattır.

"Yapabiliriz, yapabilirim" seçeneklerini gerçekleştirmek için tercihiniz ne olursa olsun kansere karşı mücadelede bir fark yaratabiliriz ve yaratabilirsiniz.

YAPABİLİRİZ

Kaliteli İş Gücü Yaratabiliriz
Algıları Değiştirebiliriz
Sağlıklı Şehirler Yaratabiliriz
Sağlıklı Okullar Yaratabiliriz
Sağlıklı İşyerleri Yaratabiliriz
Kanser Tedavisine Erişimi Artırabiliriz
Harekete geçebiliriz
Farklılık Yaratmak İçin el ele Verebiliriz
Kanser Kontrolüne Yatırım Yapabiliriz
Kanseri Önleyebiliriz
İnsanları İşe Dönmeleri Konusunda Destekleyebiliriz
Politikaları Şekillendirebiliriz
YAPABİLİRİM
Destek İsteyebilirim
Sevebilir, Sevilebilirim
Sağlıklı Yaşam Tercihleri Yapabilirim
Sesimi Duyurabilirim
İşe Dönebilirim
Kanser Yolculuğumu Yönetebilirim
Erken Tanının Hayat Kurtardığını Anlayabilirim

 

4 Şubat Dünya Kanser Günü önemi nedir? Kanser Günü sözleri ve şiirleri! ile ilgili etiketler 4 Şubat kanser
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.