4 saatte 4 yangın daha çıktı! 85 yangından 74'ü kontrol altına alındı

Ülke genelinde 28-29-30 Temmuz tarihlerinde çıkan orman yangınlarına aralıksız müdahale ediliyor. Orman kahramanları şimdiye kadar 85 yangından 74'ünü kontrol altına almayı başardı. Adana’da 2, Osmaniye'de 1, Antalya'da 3, Mersin'de 3 ve Muğla'da 2 yangın devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ülke genelinde 28-29-30 Temmuz'da çıkan orman yangınlarla ilgili son durumu açıklarken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangınlarda hayatını kaybeden ve yaralan vatandaşlar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

24 İLDE 74 YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ, 11 YANGINA MÜDAHALE DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Ormanın kahramanları havadan ve karadan büyük bir özveri ile yangınlara müdahale ediyorlar. Destekleriniz için minnettarız. 28-30 Temmuz 2021 tarihleri arasında toplam 85 adet orman yangınının 74 tanesi kontrol altına alındı” dedi.

28-29 ve 30 Temmuz 2021'de çıkan orman yangınlarına ilişkin verileri paylaşan Bakan Pakdemirli, Adana’da 2, Osmaniye'de 1, Antalya'da 3, Mersin'de 3 ve Muğla'da 2 yangının devam ettiğini belirtti.

 

4 saatte 4 yangın daha çıktı! 85 yangından 74'ü kontrol altına alındı 

YANGINLARDA 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, yangın bölgelerindeki durumu açıkladı.

Bakan Koca'nın sosyal medyadan yayımladığı mesajlarda şunları kaydetti: "Manavgat’taki orman yangınında üç can kaybımız var. İkisi kırıklarından dolayı ameliyat edilen 16 kişinin tedavileri sürüyor. 292 hastamızı tedavilerini tamamlayarak taburcu ettik. Kısmi tahliye gereği, Devlet Hastanemizdeki 10 yoğum bakım hastası diğer hastanelere nakledildi.

Marmaris ve Bodrum’daki orman yangınlarında bir kişi hayatını kaybetti. Yangınlardan etkilenen, üçü yabancı uyruklu 64 kişiden 60’ı tedavileri tamamlanarak taburcu edildi. Tedavisi devam eden dört kişinin genel durumu iyi. Ekiplerimizle yangın bölgelerinde görevdeyiz."

 

 

4 saatte 4 yangın daha çıktı! 85 yangından 74'ü kontrol altına alındı ile ilgili etiketler orman yangınları son durum Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.