4 Haziran evde bakım maaşı yatan iller 2020! Hasta bakım maaşı sorgulama!

4 Haziran evde bakım maaşı yatan iller 2020! Evde Bakım maaşı; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, bakımı gerekli ve bakıma ihtiyacı olan engelliler ile yaşlı bireylerin ailelerinden ayrılmamaları amacıyla ödenmektedir. Haziran ayı itibariyle evde bakım maaşlarının hangi illerde yattığını sizler için araştırdık. Peki, 4 Haziran evde bakım maaşı yatan iller 2020! Detaylar haberimizde...

4 Haziran evde bakım maaşı yatan iller 2020! Evde bakım parası yatan iller, Mayıs ayının en fazla araştırılan konuları arasında yer alıyor. Evde bakım maaşları şehirlere göre farklı günlerde hesaplara yatırılabilmektedir. Evde bakım maaşı yatan illeri sizler için araştırdık. Peki, 4 Haziran evde bakım maaşı yatan iller 2020! Hasta bakım maaşı sorgulama! Detaylar haberimizde...

Evde bakım aylığı hangi illerde yatırıldı? 7 Mayıs evde bakım ...

4  HAZİRAN EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER!

4 Haziran itibari ile evde bakım maaşı henüz hiç bir ilde yatmadı. Evde bakım maaşı yattığında haberimizde yer alacaktır.

EVDE BAKIM MAAŞI 2020 YILINDA NE KADAR OLDU?

Yeni yılda, memur maaş katsayısına bağlı olarak 65 yaş aylığı, engelli yardımı, engelliler için evde bakım parası başta olmak üzere tüm sosyal yardımlar zamlandı. Sosyal yardımlarda yüzde 5.49 oranında artış yapıldı.

2020 yılında evde bakım maaşlarına zam geldi. 2019 yılında 1.384 lira tutarındaki evde bakım desteği, 2020 yılında 1.460 liraya yükseltildi.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı alabilmek için aşağıdaki 3 şartın bulunması gerekiyor:

1) Gelir kriterlerinin uygun olması,

2) Bakıma muhtaçlık kriteri,

3) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

Evde bakım parası almak için hane halkının tüm net geliri toplanıyor ve hane halkı sayısına bölünüyor. Buna engelli kişi de dahil. Evde bakım maaşı almak için engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılıyor.

4 Haziran evde bakım maaşı yatan iller 2020! Hasta bakım maaşı sorgulama! ile ilgili etiketler Evde bakım maaşı 4 Haziran evde bakım parası evde bakım maaşı yattı mı hasta bakım sorgulama ekranı hangi illerde yattı
GÜNÜN VİDEOSU

İzmir'de 5 kişiyi 'makas' atarken öldüren genç için istenen ceza belli oldu!

İzmir Menderes'te hafif ticari aracıyla makas atarak 5 kişinin ölümüne, 20 kişinin yaralanmasına neden olan Yusuf İslam Koçak'ın (19) 22,5 yıla kadar hapsi istendi.