4 Ekim Hayvanları Koruma Günü sözleri! Anlamlı yazılar

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü sözleri! Her sene 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü olarak kutlanmaktadır. 4 Ekim'in gelmesiyle birilikte sosyal medyada paylaşımlar yapılıyor. Hayvan Hakları Koruma Günü ile ilgili sözleri için araştırdık. İşte 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü sözleri! Detaylar haberimizde...

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü sözleri! Türkiye'de Hayvanları Koruma Derneği 1908 yılında kuruldu. Bugün yani 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü olarak kutlanmaktadır. İşte 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü sözleri!

HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ SÖZLERİ

Bir gün değil her gün sevmek ve korumak yaşama hakkına saygı duymamız lazım. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlu olsun.

Çocuklarımızı hayvan sevgisiyle büyütelim ki o sevgi tüm dünyayı güzelleştirsin

Onları sevdiğimiz kadar yaşama haklarına da saygı duyuyoruz. Hayvanları Koruma Günü kutlu olsun

Korumak yetmiyor, sevin. Hayvanları Koruma ve Sevme Günü kutlu olsun.

4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ NEDİR?

Hayvan dostları ilk kez İngiltere’de 1822 yılında; hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmalarını, daha iyi koşullarda beslenme ve korunmalarını sağlamak amacıyla Hayvanları Koruma Birliği’ni kurdular. Ülkemizde Hayvanları Koruma Derneği 1908 yılında kuruldu. Aynı amaçla dernekler birleşerek Hollanda’nın başkenti Lahey’de Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu’nu oluşturdular. 1931 yılında Floransa’da toplanan bu kuruluş dünya üzerinde yok olma tehdidi altında bulunan hayvan türlerine dikkat çekmek üzere 4 Ekim’i Hayvanları Koruma Günü ilan etti. Bu günün amacı; evrende insanlardan başka canlılar olduğunu anlamak, onların yaşam alanlarına müdahale etmemek, yaşama hakkına saygı duymaktır. Evde beslenen hayvanlara merhametli davranmak, koruyup kollamak, iyi koşullarda beslenmeleri, duyarlı davranılması konusunda farkındalık yaratmaktır.

HAYVANLARI KORUYALIM

Üç yaramaz çocuk varmış.
Sözden hiç anlamazlarmış.
Tırmanarak ağaçlara.
Kuş yuvası bozarlarmış.

Yavru kuşlar yalvarırlar,
Cik cik diye çırpınırlar.
Annelerini ararlar.
Onlar acımasızlarmış.

Deprem olmuş o yörede,
Taş taş üstünde kalmamış.
Yaramazlar bundan bile.
Küçücük bir ders almamış.

Bu öyküde bir gerçeği.
Ben vurgulamak istedim.
Tümünüzden hayvanları.
Korumanızı diledim.

(Kasım Türksavaş)

 

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü sözleri! Anlamlı yazılar ile ilgili etiketler 4 Ekim
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.