4 büyük kulüp başkanı rest çekti: Ligden çekileceğiz

Habertürk TV'nin canlı yayınında bir araya gelen Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor başkanları Türkiye Futbol Federasyonu'na resti çekti. Başkanlar, TFF'nin taleplerini yerine getirmemesi halinde ligden çekilmekte kararlı olduklarını belirttiler.

Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor başkanları, Habertürk canlı yayınına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Serap Belet'in sunduğu canlı yayına katılan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) taleplerini yerine getirmezse ligden çekilmekte kararlı olduklarını açıkladılar.

TFF'nin kendilerine sunduğu imkanların kabul edilemez olduğunu vurgulayan kulüp başkanları, taleplerinin karşılanmaması halinde maçlara çıkmama kararı alacaklarını duyurdu. Ali Koç, "Kulüpler Birliği irade koyduktan sonra ne FIFA, ne UEFA, hiçkimse bir şey yapamaz. Bunun örneğini 1 dakikalık protestolarda gösterdik." dedi.

4 büyük kulüp başkanı rest çekti: Ligden çekileceğiz

AHMET NUR ÇEBİ: FEDERASYON ELİNDEN GELENİ YAPIYOR AMA SONUÇ YOK

Yayıncı kuruluşun sıkıntılı bir ortam yarattığına dikkat çeken Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Bitmeyen yayın ihalesi sorunlarımızdan biri. Kulüplerin gelirlerinin erozyona uğradığını görüyoruz. Bu konuda federasyonun bize katkı vermeye çalıştığını biliyorum. Onları suçlamak da doğru değil. "Federasyondan taleplerimize yanıt alıyoruz, sayfalarca cevap geliyor ama olumlu yanıt alamıyoruz. İstek ve taleplerimiz yerine getirilemiyor. Federasyonun da bu durumda çok suçu yok. Yayıncı kuruluşun yarattığı ortam sıkıntılı. Federasyon elinden geleni yapıyor ama sonuç yok. Bu rakamlar bizi çok yoruyor. 400 kere de olsa kapılarını çalacağız" diye konuştu.

ALİ KOÇ: YAYINCI KURULUŞ PASTAYI KÜÇÜLTÜYOR

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Son 4 senede Avrupa'daki ilk 5 ligin yayıncı gelirleri %7.5 artmış. Türkiye'de ise %27 inmiş. Biz neden her sezon bir indirimle muhatap olmak zorundayız? Bizim rahatsızlığımız; aynı gemide olmamız gereken federasyonun bu konuda zaman zaman yayıncı kuruluştan bile daha çok yayıncı kuruluşu savunuyor olması. Bunların nedenlerine girersek tartışmalar bambaşka yerlere ulaşabilir. İhaleye fesat karıştırma konuşulur ama öyle bir şey yaptıklarını düşünmüyorum. Galatasaray ve Kasımpaşa bildiriye imza atmadılar. Biz imzaladık. Şartlı olarak imzaladık. Avro deli gibi artıyor. Pandeminin verdiği etkiler var. Yayıncı kuruluş pastayı küçültüyor. Ligden düşme kalkınca pasta 21 takıma bölündü. Her sene hiçbir ödeme vaktinde yapılmıyor. Geçen seneden kalan ödemelerimiz var. Geçen sezon paraları alamadık, ligler başladı. Sus payı ödemesi yaptılar. 5., 10. hafta müzakereler hala devam ediyordu" ifadelerini kullandı.

BURAK ELMAS: YAYINCI KURULUŞU İHALEYE ZORLA SOKMADIK

Galatasaray Başkanı Burak Elmas ise yayıncı kuruluşa tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Bu yayıncı kuruluşu biz bu ihaleye zorla sokmadık. Biz yayıncı kuruluşun sahibinden zengin değiliz. Neden biz onları idare edelim? Biz oyuncu kontratlarını 3-4 senelik yapıyoruz. Yayın hakları ihalesini her sene yapılıyormuş gibi indirim yapılıyor. O zaman her sene yapalım ihaleleri."

4 büyük kulüp başkanı rest çekti: Ligden çekileceğiz ile ilgili etiketler Fenerbahçe Galatasaray Beşiktaş Trabzonspor Türkiye Futbol Federasyonu ligden çekilme
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.