4 ay önce PKK'dan kaçmıştı, şimdi asker oldu

Diyarbakır'da Ayşegül ve Rauf Biçer çiftinin, terör örgütü PKK tarafından 4 yıl önce 16 yaşındayken kaçırılan oğlu Mustafa, 4 ay önce PKK'dan kaçmıştı. Terör örgütünün barınma alanlarından kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan Mustafa Biçer, kınası yakılarak askere uğurlandı.

Ayşegül- Rauf Biçer çifti, 3 Eylül 2019'da HDP il binası önündeki 'Evlat Nöbeti'ne katılmıştı. Biçer çiftinin oğulları Mustafa, yaklaşık 4 ay önce terör örgütü PKK'nın barınma alanlarından kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Biçer ailesi verdikleri mücadelenin ardından çocuğuna kavuşurken, Ayşegül Biçer, 10 gün kadar önce kına yakarak askere uğurladığı oğlu Mustafa’yla, askeri üniformayla fotoğraf çektirdi.

4 ay önce PKK'dan kaçmıştı, şimdi asker oldu

"O AN BENİM İÇİN BAYRAMDI"

Ayşegül Biçer, oğlunu askeri üniforma içinde görürken, çok mutlu olduğunu söyledi. "O an benim için bayramdı" diyen Biçer, "Oğlumu PKK'dan başlattığım mücadele ile aldım. Bugün çok gurur verici bir günümüz. Oğlum artık asker. O, artık bir Türk askeri. Kendi toprağı, kendi vatanı, bayrağı için savaşacaksa savaşacak, ölünecekse kendi vatanı için ölünecek. Rabbime şükürler olsun bugünü de gördüm. Eğer mücadeleyse kendi vatanınız ve toprağınız için mücadele versin" diye konuştu.

"ŞANLI ÜNİFORMAYI GİYDİM"

Mustafa Biçer de 4 yıla yakın bir süre terör örgütü PKK'nın elinde zorla tutulduğunu belirterek, "Artık şanlı üniformayı giydim. Nasıl ki Çanakkale'de dedelerimiz yan yana düşmana karşı savaştıysa, ben de kardeşlerimle yan yana teröre 'dur' diyeceğiz ve savaşacağız. Çok mutluyum. Böyle bir fırsat kimsenin eline geçmez. Terör örgütünde ölmektense askerde vatanına, milletine hizmet ederken şehit olmak kutsal" dedi.

DHA

 

 

 

4 ay önce PKK'dan kaçmıştı, şimdi asker oldu ile ilgili etiketler askerlik Mustafa Biçer terörö örgütünden kaçtı Ayşegül Biçer
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.