4 askeri bölgeyi geri aldılar!

Yemen'de hükümet güçlerinin Taiz kentindeki 4 askeri bölgeyi Husiler ve devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih güçlerinden geri aldığı açıklandı.

Taiz'deki Ordu Komutanlığı Sözcü Yardımcısı Albay Abdulbasit el-Bahr, "Ordu güçleri Taiz'in güneybatısındaki 4 askeri bölgeyi Husilerden geri aldı." dedi.

Taraflar arasında yaşanan çatışmaların ardından bölgelerde kontrolün sağlandığını ifade eden Bahr, Husiler ve Salih güçlerinden ölenlerin olduğunu belirtti.

Alınan bölgelerden Cebel el-Kavz'ın stratejik öneme sahip olduğunu aktaran Bahr, bölgenin, Taiz ve Aden'i birbirine bağlayan ana yolu kontrol etme imkanı verdiğini kaydetti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler ve onlara destek olan Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Yemen hükümetine destek veriyor.

4 askeri bölgeyi geri aldılar! ile ilgili etiketler Yemen husi taiz
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.