3D baskı dükkanı putperestlik nedeniyle kapatıldı!

Kuveyt'te bu yıl içerisinde açılan ve 3 boyutlu yazıcı aracılığıyla çeşitli figürler hazırlayan bir dükkan, Şeyh Osman el Hamis'in suçlamasıyla kapatıldı. Şeyh, suçlamasında bu dükkanın putperestliği ön plana çıkardığını ileri sürdü.

Geçtiğimiz aylarda Kuveyt'te açılan ve müşterilerin istediği 3 boyutlu figürleri basan bir dükkan, putperestliği ön plana çıkardığı ve put ürettiği için kapatıldı. Konu hakkında Kuveyt tarafından bir açıklama gelmezken ülkenin yerel basını Al-Qabas gazetesi, dükkanın 16 Temmuz'da kapatıldığını ifade etti.

Röportajında yanlış bir şey yapmadığını belirten dükkan sahibi Muhammed el Yusufi, "2018 yılında bir dükkan açtığımda putperestlikle suçlanacağım aklımın ucundan bile geçmezdi" ifadelerini kullanarak şaşkınlığını dile getirdi. Şeyhin bu suçlamasının haksız olduğunu söyleyen Yusufi, "insanların kendi tercihlerini yapmasına izin verilmesi gerekiyor" dedi.

SOSYAL MEDYADA POPÜLER OLDU

Aynı zamanda Kuveyt'te popüler hale gelen "putperest dükkan" birçok kişi tarafından destekleniyorken, pek çok kişi de suçlamayı haklı buluyor. Konu hakkında konuşan sosyal medya kullanıcıları bu figürlerin insanların dinden çıkmasına sebep olacağını dile getirdiler. Bazıları ise konu hakkında alaycı paylaşımlarda bulundu.

3D baskı dükkanı putperestlik nedeniyle kapatıldı! ile ilgili etiketler kuveyt putperestlik Al-Qabas gazetesi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.