38 karısı ve 89 çocuğu olan tarikat liderinden kötü haber: Hayatını kaybetti!

Dünyanın en kalabalık ailesine sahip 38 eşi ve 89 çocuğu olan Hint tarikat lideri Ziano Chana 76 yaşında hayatını kaybetti. Mizoram Eyaleti Başbakanı tarafından da ölümü doğrulanan tarikat lideri için Twitter'dan başsağlığı diledi.

Hindistan'da çok eşliliğin serbest olduğu dini bir tarikatın lideri olan 76 yaşındaki Ziano Chana hayatını kaybetti.

HASTANEYE KALDIRILMADAN HAYATINI KAYBETTİ

Şeker ve hipertansiyon hastası olduğu bilinen Chana'nın 38 eşi, 89 çocuğu ve 36 torunu vardı. Doktorlar, Chana'nın durumunun Baktawng Tlangnuam köyündeki evinde kötüleştiğini ancak hastaneye varmadan hayatını kaybettiğini belirtti.

38 karısı ve 89 çocuğu olan tarikat liderinden kötü haber: Hayatını kaybetti!

181 KİŞİLİK AİLENİN BABASI

Chana'nın dünyanın en kalabalık ailesinin başı olup olmadığını teyit etmek zor çünkü bu unvanın sahibi olduğunu iddia eden başkaları da var. Chana'nın ailesinin kaç kişi olduğunu tahmin etmek de kolay değil. Bir başka habere göre Chana'nın 39 karısı, 94 çocuğu 33 torunu ve bir torununun çocuğu vardı ve böylece toplam sayısı 181 oldu.

38 karısı ve 89 çocuğu olan tarikat liderinden kötü haber: Hayatını kaybetti! - Resim : 2

100 ODALI BİR EVDE YAŞIYORDU

Ancak dünya rekorunu elinde tutsa da, tutmasa da Chana ve ailesi ilgi odağı olmuştu ve Hindistan'ın kuzeydoğusundaki köylerine turist çekiyordu. Hindistan basınındaki haberlere göre dev aile 4 katlı, 100 odalı bir evde yaşıyordu ve Chana'nın eşleri özel yatak odasının yanındaki bir yatakhanede kalıyorlardı.

38 karısı ve 89 çocuğu olan tarikat liderinden kötü haber: Hayatını kaybetti! - Resim : 3

2 BİN ÜYESİ OLAN TARİKATIN LİDERİ

Reuters haber ajansına göre 1945 doğumlu Chana, kendisinden üç yaş büyük en yaşlı eşiyle 17 yaşındayken tanıştı. Aile, Chana Pawl adlı yaklaşık 2 bin üyesi bulunan bir Hristiyan tarikatına üye.

38 karısı ve 89 çocuğu olan tarikat liderinden kötü haber: Hayatını kaybetti! - Resim : 4

TARİKAT MENSUPLARI HEP BİR ARADA YAZIYOR

Tarikat mensuplarının hepsi, Mizoram eyaletinin başkenti Aizawl'a 55 kilometre uzaktaki Baktawng Tlanguam köyünde, Chana'nın evinin etrafında yaşıyor.

TARİKATI DEDESİ KURMUŞTU

Erkeklerin çok eşli olmasına izin veren tarikat, Chana'nın dedesi tarafından 1942 yılında kurulmuştu.

 

38 karısı ve 89 çocuğu olan tarikat liderinden kötü haber: Hayatını kaybetti! ile ilgili etiketler tarikat Hindistan tarikat lideri çok eşli hint
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.