37 TL birden yükseldi! Akaryakıta zam yola çıktı

OPEC+’ın 4 Aralık’taki toplantısında petrol üretimini azaltacağı beklentisi brent petrolde varil fiyatını 2 dolar artırdı. TL bazında yaklaşık 37 liralık bir yükseliş anlamına gelen bu artış akaryakıt ürünlerine zam olarak yansıyacak. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Brent petrolde yükseliş tekrar başladı. Dün günü 83 dolar seviyelerinde kapatan brent petrol yeni güne 85 dolar seviyelerinde başladı. Yaşanan ani yükseliş sonrası benzin, motorin ve LPG'ye zam bekleniyor.

37 TL birden yükseldi! Akaryakıta zam yola çıktı

Brent petrolde fiyat yükselişi yeniden başladı. Dün günü 83 dolar seviyelerinde kapatan brent petrol 2 dolar (37 TL) artarak 85 dolara yükseldi.


ÇİN'DEKİ OLAYLAR FİYATLARI DÜŞÜRMÜŞTÜ  


Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin merkezi Urumçi'de karantina altında olduğu iddia edilen apartmanda çıkan yangında 10 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından ülke geneline yayılan protestolar devam ediyor.
Gösteriler ekonomik aktiviteye ilişkin endişeleri beraberinde getirirken, dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı ülkede talep belirsizliğine yol açarak petrol fiyatlarında sert düşüşe neden olmuştu.

OPEC'İN ÜRETİM KESİNTİSİ FİYATLARI YÜKSELTTİ 


Öte yandan, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun daha fazla üretim kesintisine gideceğine ilişkin beklentilerle fiyatlar bugün yeniden yükselişe geçti.
OPEC+ grubu, piyasa koşullarını değerlendirmek ve üretim miktarını görüşmek üzere 4 Aralık'ta bir araya gelecek. Grup, ekim ayındaki son toplantısında günlük petrol üretimini kasım ayından itibaren 2 milyon varil azaltma kararı almıştı.

37 TL birden yükseldi! Akaryakıta zam yola çıktı ile ilgili etiketler ekonomi Akaryakıt Brent Petrol Çin
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.