3600 ek göstergede kritik viraj: Gözler 10 Mayıs'taki toplantıda

Başta polis, hemşire ve din görevlisi olmak üzere milyonlarca memur ve memur emeklisine verilecek olan 3600 ek göstergede son haftanın virajına girildi. 10 Mayıs'ta gerçekleşecek son toplantının hemen sonrasında ise, düzenleme Meclis'e verilerek nihai sonuç elde edilecek.

3600 ek göstergeye ilişkin son toplantı 10 Mayıs 2022 tarihinde salı günü gerçekleştirilecek. Toplantının ardından taslak teklif haline getirilerek Meclis'e sevk edilecek.

DİĞER GRUPLAR DA BELLİ OLACAK

TRT Haber'in haberine göre, 3600 ek gösterge meslek kanunuyla öğretmenlere verildi. Yeni düzenlemeyle polis, hemşire ve din görevlileri de bu hakka sahip olacak. Başka hangi grupların kapsama dahil edileceği önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. Düzenleme ilişkin bugüne kadar iki toplantı gerçekleştirildi.

 

3600 EK GÖSTERGE İÇİN SON TOPLANTI 10 MAYIS'TA

Son toplantının ise 10 Mayıs'ta yapılması planlanıyor. Ardından taslak teklif haline getirilerek Meclis'e sevk edilecek. Bu yasama döneminde düzenlemenin yasalaşması bekleniyor. Kamu çalışanları için ek göstergenin yükselmesi üç farklı ödeme türünü etkileyecek. 3600 ek gösterge alacak memurların maaşları, emekli aylıkları ile emekli olurken aldıkları ikramiyelerde artış olacak.

 

3600 ek göstergede kritik viraj: Gözler 10 Mayıs'taki toplantıda ile ilgili etiketler 3600 ek gösterge memur memur emeklisi memur zammı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.