3600 ek gösterge hakkındaki kanun Resmi Gazete'de yayımlandı

Milyonlarca kamu görevlisini ilgilendiren 3600 ek gösterge kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmişti. Ek göstergelerle ilgili yasa, Resmi Gazete'nin 5 Temmuz 2022 tarihli sayısında yayımlanarak yürülüğe girdi.

3600 ek gösterge, öğrenci affı ve emekli maaşlarının alt sınırını 3 bin 500 TL olarak belirlenmesini de içeren yasa teklifi Türkiye Büyük Millet Mevlisi Genel Kurulu'nda kabul edilmişti. Ek göstergelerle ilgili 7417 Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'nin 5 Temmuz 2022 tarihli sayısında yayımlanarak yürülüğe girdi.

3600 ek göstergeye girecek kamu görevlilerinin kapsamı genişletilmiş, bu kapsamda; ek gösterge cetvellerinde yapılan değişikliklere bağlı olarak, Emekli Sandığı Kanunu’nda yer alan ve kaldırılan ek gösterge gruplarının yeniden belirlenmesi ile bentte yer alan oranları artırma, ek gösterge gruplarını değiştirme veya gruplardaki ek göstergeleri yeniden belirleme konusunda Bakanlar Kurulu’na ait olan yetki Cumhurbaşkanına verilmişti.

EK GÖSTERGEYLE İLGİLİ KANUNA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

 

 

3600 ek gösterge hakkındaki kanun Resmi Gazete'de yayımlandı ile ilgili etiketler 3600 ek gösterge Resmi Gazete kanun kamu çalışanları
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.