36 yıl sonra bir ilk: Plak satışları CD satışlarını geçti

Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği'nin (RIAA) hazırladığı rapora göre, 1987 yılından beri bir ilk yaşandı ve geçen yıl plak satışları CD satışlarını geride bıraktı. En çok plak satışı yapan isim ise 1.7 milyon ile Taylor Swift oldu.

Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği (RIAA) tarafından yayınlanan raporlara göre, geçen yıl ABD'de plak satışları CD satışlarını geride bıraktı. 1987 yılından bu yana ilk kez gerçekleşen bu durum, CD ve DVD'lerin etkisini kaybettiğinin diğer bir göstergesi oldu.

RIAAA istatistikleri şöyle:

  • 2022'de 41 milyon plak ve 33 milyon CD satıldı
  • Plak satışları 2007'den beri artıyor
  • Plak tüm fiziksel müzik gelirlerinin %71'ini oluşturuyor
  • Plak satışları 2022'de yaklaşık 1.2 milyar doları buldu
  • CD satışları 2022'de %18 düştü
  • Plak satışları 2022'de %17 arttı

36 yıl sonra bir ilk: Plak satışları CD satışlarını geçti

EN ÇOK SATAN PLAK, TAYLOR SWIFT'İN

2022 yılında 1.7 milyon plak satışına ulaşan Taylor Swift, bu alanda zirvede yer aldı. Onu Harry Styles 719.000 plakla, The Beatles ise 553.000 plakla izledi.

Plak satışlarının artmasının sebeplerine gelirsek; birçok insan plakların "dijitalden daha sıcak ve daha otantik bir ses" sağladığını düşünüyor. Ayrıca nostalji özlemi ve genç neslin eskiye duyduğu ilgi de bunların arasında. Tabii ki CD ve DVD sürücülerin artık kullanımın çok azalması da sebepler arasında.

36 yıl sonra bir ilk: Plak satışları CD satışlarını geçti ile ilgili etiketler Plak
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.