35'i kadın, 17'si çocuk 207 kişiyi katlettiler

Etiyopya'da dünyayı şoke eden bir katliam yaşandı. Ülkenin batısındaki Benishangul Gumuz eyaletinde, silahlı grupların bir köye düzenledikleri saldırıda 35'i kadın, 17'si çocuk olmak üzere toplam 207 kişi katledildi. Saldırı sonrası 31 bin kişi bölgeyi terk edip daha güvenli yerlere kaçmaya başladı...

Etiyopya Halkların Temsilcileri Meclisine bağlı Etiyopya İnsan Hakları Komisyonu (EHRC), yaptığı yazılı açıklamada, Metekel bölgesinde yapılan katliamda ölenlerin sayısının 207 olduğunu açıkladı.

Ölenlerden 133'ünün erkek, 35'inin kadın, 17'sinin çocuk ve 20'sinin yaşlı olduğu ifade edilen açıklamada, 2 kişinin de kaldırıldığı hastanede tedavi sırasında hayatını kaybettiği bilgisi verildi.

Açıklamada, hükümete sivilleri koruma ve bölgeyi terk eden binlerce kişi için acil yardım ulaştırılması çağrısı yapıldı.

"31 BİN KİŞİ BÖLGEYİ TERK ETTİ"

Etiyopya Kamu Denetçiliği Enstitüsü, devlet televizyonu ETV'ye yaptığı açıklamada, saldırının failleri arasında devlet memurlarının da bulunduğunun tespit edildiğini ve katliam nedeniyle 31 bin kişinin bölgeyi terk ettiğini duyurmuştu.

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed'in, Metekel'i ziyaret etmesinden bir gün sonra düzenlenen saldırı üzerine bölgeye ordu birlikleri konuşlandırıldı.

Nil Nehri havzasındaki ülkeler arasında krize yol açan Hedasi Barajı'nın da bulunduğu eyalette, saldırıların özellikle Amhara etnik grubunu hedef aldığı belirtiliyor.

Hükümet, on binlerce kişinin yerinden olduğu ve son aylarda tırmanışa geçen bölgedeki çatışmalarda, ülkenin kuzeyinde askeri operasyon yapılan isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi'nin (TPLF) parmağı olduğunu savunuyor.

35'i kadın, 17'si çocuk 207 kişiyi katlettiler ile ilgili etiketler Etiyopya katliam
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.