350 kişi birden CHP'den istifa etti

Üç milletvekilinin CHP'den istifa ederek Muharrem İnce'nin partisine geçme kararını almasının ardından bir adım da CHP Yalova teşkilatından geldi. Teşkilattaki 350 kişi istifa etti. İstifa eden üyeler de milletvekilleri gibi İnce'nin Memleket Partisi'ne katılacağını açıkladı.

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, Yalova Milletvekili Özcan Özel TBMM’de ortak basın toplantısı düzenleyip CHP'den istifa ettiklerini açıklamıştı.

Muharrem İnce'nin partisine katılacak 3 milletvekilinin istifası konuşulmaya devam ederken, CHP’nin Yalova teşkilatından toplu istifa haberi geldi.

CHP Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce'nin kuracağı partiye katılacaklarını söyleyen 350 kişi istifasını duyurdu.

NE OLMUŞTU?

CHP içinde yaşanan "Muharrem İnce" hareketliliği ilk olarak mektup tartışması ile gün yüzüne çıkmıştı. İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na tepki mektubu göndermişti.

Tepki mektubunda CHP'nin HDP ile yakınlaşması ve Atatürk'ün çizgisinden çıkması sert sözlerle eleştirilmişti.

Bu mektuba haftalarca cevap vermeyen Kemal Kılıçdaroğlu, konu kamuoyuna yansıyınca milletvekillerini kabul etmişti.

Görüşmede taleplerini Kemal Kılıçdaroğlu'na ileten milletvekilleri, bekledikleri yanıtı alamayınca partiden istifa etme kararı almıştı.

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, Yalova Milletvekili Özcan Özel TBMM’de ortak basın toplantısı düzenleyip istifalarını açıklamıştı.

Memleket Partisi'ni kuracağını açıklayan Muharrem İnce de partisinden kısa süre içinde istifa edeceğini açıklamıştı.

 

350 kişi birden CHP'den istifa etti ile ilgili etiketler CHP istifa Muharrem İnce Yalova
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.