3,5 dakikalık makarnaya açılan 5 milyon dolarlık dava gündem oldu

ABD'de bir tüketici marketten aldığı 3,5 dakikada hazırlanan makarnanın pakette belirtilen hazırlama süresine 'paket açma süresinin dahil edilmediği' gerekçesiyle üretici firmaya 5 milyon dolarlık dava açtı.

ABD'nin Florida eyaletinde bir tüketici, açtığı dava ile gündem oldu. Mikrodalga fırında hazırlanan peynirli makarnanın paketinin üzerinde belirtilen 'hazırlama süresi'ne, paketi açma süresinin dahil edilmediğini belirten tüketici, üretici firmaya karşı 5 milyon dolarlık dava açtı.

Davaya konu olan ürünün paketinde peynirli makarnanın 3,5 dakikada hazırlanabileceği belirtiliyor. Davacı ise bu süreye 'kutunun kapağını ve peynir sosu poşetini açma süresi'nin eklenmediğini savunuyor. Tüketici, bu yüzden peynirli makarnaya olması gerekenden daha fazla para ödediğini iddia etti.

Davacı avukatları, şirketin tüketicileri 'yanıltıcı' reklamlarına son vermesi gerektiğini öne sürerken, şirketin avukatları ise davayı 'anlamsız' olarak niteledi.

'KÜÇÜK HAMBURGER' DE DAVA EDİLMİŞTİ

ABD'de tüketicilerin 'yanıltıldığı' iddiası daha önce de dava konusu olmuştu. Mayıs ayında New York'ta bir kişi, burgerleri reklamlarda gerçek boyutlarından yüzde 15 büyük gösterdiğini iddia ettiği zincir aleyhinde 50 milyon dolarlık dava açmıştı.

(NTV)

3,5 dakikalık makarnaya açılan 5 milyon dolarlık dava gündem oldu ile ilgili etiketler ABD Makarna
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.