34'ü çocuk 86 Türkün sığındığı Mariupol Camii bombalandı iddiası: Dernek başkanından açıklama geldi!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken 34'ü çocuk 86 Türkün mahsur kaldığı Mariupol'daki caminin Rus güçleri tarafından iki kez bombalandığı iddia edilmişti. Kanuni Sultan Süleyman Camii Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu, caminin bombalanmadığını söyledi. Hacıoğlu caminin 700 metre yakınına bir bomba düştüğünü belirterek Türklerden yaralanan kimsenin olmadığını söyledi.

Rusya- Ukrayna savaşının 17. gününde çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor. 

Ukrayna ordusu ve sivil halk direnişini sürdürmeye devam ederken, dün Rus ordusunun Mariupol'de, Türk vatandaşlarının sığındığı bir caminin çevresini bombaladığı haberi ulaşmıştı. Habere göre, Türk vatandaşları yoğun bombardıman nedeniyle camii de mahsur kaldı.


UKRAYNA DIŞİŞLERİ: CAMİ RUS İŞGALCİLER TARAFINDAN BOMBALANDI

Bugün konu hakkında yeni bir açıklama daha geldi. Söz konusu caminin Kanuni Sultan Süleyman Camii olduğunu belirten Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın camiyi vurduğunu duyurdu. Bakanlığın açıklamasında "Mariupol'deki Kanuni Sultan Süleyman ve eşi Roksolana'nın (Hürrem Sultan) camisi Rus işgalciler tarafından bombalandı" denildi.

34'ü çocuk 86 Türkün sığındığı Mariupol Camii bombalandı iddiası: Dernek başkanından açıklama geldi!

"CAMİDE 30 VATANDAŞIMIZ VAR. YARALANAN YOK"

CNN Türk canlı yayınına bağlanan Kanuni Sultan Süleyman Camii Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu, "Camide 30 vatandaşımız var. Tahliye otobüslerimiz yolda. Caminin 700 metre ilerisine roket düştü, yakınında da çatışmalar var. Herhangi bir hasar meydana gelmedi. Vatandaşlarımızdan yaralanan yok" dedi.

ŞİMDİYE KADAR 13 BİN 719 TÜRK TAHLİYE EDİLDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Lviv, Kiev, Kremençuk ve Dnipro bölgelerinden tahliye edilen Türk vatandaşı sayısının 13 bin 719 olduğunu açıklamıştı.

34'ü çocuk 86 Türkün sığındığı Mariupol Camii bombalandı iddiası: Dernek başkanından açıklama geldi! ile ilgili etiketler Türk Rusya Ukrayna Mariupol camii bombardıman
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.